bannerPos

Let høst for Svendgaard Maskinstation

I går blev denne Benchmark-vinterhvede høstet på Flengegaard ved Tørring i Østjylland af Svendgaard Maskinstation. Fotos: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
06-08-2019 06:57
I går høstede den midtjyske maskinstation 10 tons pr. hektar i Benchmark-hvede ved Horsens. - Også rug og vinterbyg har givet høje udbytter, fortæller maskinstationsejer Jens Gustav Svendgaard.

- Vi har nu nået at høste godt 300 hektar af de i alt 1.600 hektar korn, som vi skal have høstet, fortæller maskinstationsejer Jens Gustav Svendgaard i går foran de store maskinhaller på Svendgaard Maskinstation vest for Horsens.

Formiddagen er gået med bygevejr, og ved middagstid er kun én af de i alt fem mejetærskere på den midtjyske maskinstation kommet i gang.

- Vi har høstet vinterbyg, rug og hvede – all

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Semler Agro leverer acceptabelt regnskab for 2019

Semler Agro følger planen og leverer et acceptabelt regnskab med en positiv udvikling. Kurven er opadgående, og den landsdækkende maskinforretning var ellers optimistiske for 2020 regnskabsåret, lige indtil coronakrisen indtraf.

Seks milliarder i garantier skal hjælpe eksportvirksomhederne gennem krisen

EKF Danmarks Eksportkredit er klar til at stille garantier for udlån til både danske eksportvirksomheder, der er ramt af krisen, og deres underleverandører.

Aktivister viser disrespekt for coronakrisen

- Vi oplever en stigende tendens til, at aktivister færdes uden tilladelse på vores ejendomme og måske endda begår indbrud i staldene hos vores medlemmer. Det opfatter jeg som intet mindre end disrespekt for coronakrisen, og jeg er forarget. Sådan lyder det fra formand i Danske Svineproducenter, Kim Heiselberg, der oplyser, at to personer for få dage siden blev taget på fast gerning hos et af foreningens medlemmer.

John Deere finsnitter på demotur

Nu bliver der mulighed for at komme ud at køre med John Deeres nye finsnitter, model 9700, der blev lanceret sidste år til Agritechnica. Demoturen starter i Sønderjylland og fortsætter op igennem Jylland i hele græssæsonen.

Stabilitet er kodeordet

En mere stabil stak bør være hovedformålet ved at anvende ensileringsmiddel, mens midler med kvalitetsforbedrende effekter kræver ekstra påpasselighed, mener kvægrådgiver.

Ensilage uden spild

Med rettidig omhu, omhyggelighed og ensileringsmiddel sikrer Per Sørensen, Glejbjerg, sig grovfoder af høj kvalitet og næsten uden spild.

Sælg noget korn

AgroMarkets mener, at man bør have solgt 75 procent af 2020-kornhøsten nu. Maltbyggen skal man dog holde på, mener analysehuset.

Mykotoksiner i ensilagen kan forårsage dødsfald

Konsulent fra analysefirmaet Alltech anbefaler analyse af græsensilagen for at undgår mykotoksiner i køernes foder.

Glæder sig over stærk dokumentation for potentialet i biogas

Formanden for Biogasbranchen hilser rapporter om potentialet for biogas i Danmark yderst velkomment.
Side 1 af 1812 (36236 artikler)Prev1234567181018111812Next