bannerPos

Vestfyn tog hul på den første havremark

Det er ikke alle de 40 hektar i den mark, man påbegyndte i går på »Langkroggaard« ved Aarup på Vestfyn, som er helt modnet af endnu. Fotos: Langkroggaard

Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
02-08-2019 17:15
På en 40 hektar stor havremark tog mandskabet på »Langkroggaard« ved Aarup på Vestfyn i går hul på havrehøsten.

Høsten af havre er i gang.

På en dag, hvor de fleste planteavlere i Danmark måtte sparke dæk, og vente på at afgrøderne tørrede, tog landmand Claus Kragh og hans mandskab hul på en 40 hektar stor havremark ved Aarup på Vestfyn i går kl. 16.

- Vi har kun fået 3 mm i de seneste dage lige her, hvor vi kører nu. Og selvom det ikke er alle 40 hektar, der er modnet endnu, har vi valgt at gå i gang. Det er alle de høje jorde, der er modnet, mens lavbundsjordene endnu ikke er modnet af, forklarer den vestfynske landmand, der har i alt 57 hektar med havre.

I går eftermiddag kendte han vandprocenten, som lå på 14, men ikke høstudbyttet.

- Jeg håber vi når 5,5 tons pr. hektar – eller måske gerne lige i underkanten af de 6 tons. 

43.500 æg dagligt

Udover havren driver Claus Kragh en bedrift med i alt 330 hektar jord fordelt på byg, hvede og ærter.

- Vi har hvede, som er modnet, og som vi havde forventet at vi skulle i gang med her fredag. Men lige på det stykke jord har vi fået 8 mm torsdag, og derfor valgte vi at køre i havren i stedet, forklarer landmanden.

Størstedelen af kornet opfodres til bedriftens høns. På gården produceres dagligt 43.500 æg fra 44.000 skrabehøns.

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.

Høstdagene skal prioriteres

Høsten er i disse dage udfordret af regn og en ustabil vejrudsigt. Det kræver øget omtanke og fokus for bedst muligt resultat. Planteavlskonsulent giver gode råd til fokusområder.

Flottere smågrise og tilvækst på op imod 550 gram på nordjysk bedrift

Grisene har det godt på Nørregaard i Nordjylland. En del af æren tillægger gårdejer Ole Mathiasen sit samarbejde med DLG og Vilofoss, der har ført til et skifte af foder og mineralblandinger til smågrisene. Mavesundheden er gennem det seneste år forbedret, og tilvæksten er steget fra 480 gram til op imod 550 gram pr. dag.

KMP-fuldfoderanalyse – et billigt men godt alternativ til kemiske analyser

For at sikre sig, at fuldfoderet konstant holder den samme kvalitet, er det muligt at få foretaget en hurtig og billig analyse på Seges’ laboratorie i Skejby.

Majsen har rejst sig

Tilbage i maj måned stod væksten stille i majsen på grund af kulde, men kvælstoffet var stadig tilgængeligt i jorden, da vi fik vand og varme - og så gik det stærkt.
Side 1 af 1607 (32122 artikler)Prev1234567160516061607Next