høst-tour

Vi skriver om høsten
- HVER DAG!

Jubilar høster raps

På sit fritidslandbrug har Torben Ipsen, der den 14. august kan fejre sit 50-års jubilæum hos Kverneland, raps på alle 10 hektar. Han indledte høsten i går eftermiddags.

Et af de sjældne jubilæer i landbrugsmaskinbranchen bliver den 14. august fejret på Torben Ipsens fritidslandbrug i Flødstrup på Østfyn. Det er hans sidste arbejdsdag hos Kverneland DK i Kerteminde, inden han går på pension efter ikke mindre end 50 års ansættelse på virksomheden.

Tilbage i 1970 kom han som 16-årig i lære som maskinarbejder på den daværende familieejede Maskinfabrikken Taarup, og siden har Torben Ipsen både virket i udviklingsafdelingen og som rejsemontør, inden han i 2000 rykkede ind i kontorlokalerne på Kvernelands danske salgsafdeling.

Skårlagt tirsdag

50-års jubilaren, der har maskineri til alle opgaverne hjemme på ejendommen, lige på nær sprøjtearbejdet, gik torsdag i gang med høsten af raps. Raps er i år eneste afgrøde på hans i alt 10 hektar jord.

Rapsen er sorten LG Arkitekt, som han lod svigersønnen så sidste år den 6. august med sin grubbesåmaskine direkte i stubmarken efter vinterbyg.

- Den blev skårlagt tirsdag i sidste uge, og en prøve viste i går (i onsdags, red.) en vandprocent på 8,5. Derfor går jeg i gang nu, lød det fra Kverneland-jubilaren, inden han torsdag eftermiddag satte sig op på sin mejetærsker.

erik@effektivtlandbrug.dk
telefon 63 38 25 28

 

Her stoppede vi

Torben Ipsen, Flødstrup

  • Fritidslandbrug på 10 hektar. Hele arealet er i år med LG Arkitekt vinterraps, sået med grubbesåmaskine den 6. august sidste år
  • Torben Ipsen (67) kan 14. august fejre 50-års jubilæum hos Kverneland i Kerteminde

  

Læs mere om Høst-Tour

»Bondemanden han har altid travlt på sin bondegård«, lyder børnesangen. Og det har landmanden da også - især under høsten. Bliv klar til høst med Effektivt Landbrugs årlige Høst-Tour, hvor vi sætter fokus på vigtige udviklinger og nyheder, du ikke må gå glip af.

Læs mere her

Læs også