Tænk på skjult vildt i høstmarken

- Der er forskellige, enkle ting, som kan skræmme vildtet væk, inden mejetærskeren kommer. Eller mere tekniske ting til at vise, om der gemmer sig dyr i kornet, inden det bliver høstet, fortæller vildtkonsulent.

Kristian Fauerby har stoppet sin mejetærsker og leder efter et dyr, som han har set bevæge sig i kornet et par meter foran skærebordet. Fotos: Jørgen P. Jensen I kornet lige foran mejetærskeren ligger en ræv med alle fire ben klippet af. Den har mødt skærebordet et andet sted i kornmarken og har nu slæbt sig herhen. Kristian Fauerby hæver skærebordet over den skadede ræv for at køre den ihjel med hjulene. Den skadede ræv er aflivet. Forslag til kørsel for at tømme høstmarken for vildt ud i bevoksningen øverst. Først startes ud mod vejen (grønt spor). Dernæst laves en korridor (røde spor), så høst midt i (grå spor til orange) og sluttende med kanterne (blå spor), da vildtet ofte opholder sig i markkanterne. Kilde: Landbrugsstyrelsen

Et par meter foran det arbejdende skærebord bevæger en plet i kornet sig i små, hurtige ryk.

- Der er et dyr, fastslår Kristian Fauerby, som er i gang med at høste hvede på en vestsjællandsk mark.

Effektivt Landbrugs udsendte er med på mejetærskeren, da han stopper maskinen, og vi stiger ned for at tjekke vores gæt om et dyr i kornet.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også