For varmt til at presse halm

- Det er utrolig varmt – vi har aldrig oplevet noget lignende her, siger Claus Larsen, Tørresø Maskinstation på Nordfyn. Det gør frøgræshalmen for glat, varm og tør til at kunne presse, så han må stoppe presseren.

Termometret viser midt på eftermiddagen 35,5 grader i skyggen på denne mark på Nordfyn. Måling af fugtighed i halmen viser otte procent fugtighed. Henning Rasmussen (tv), pilot på halmpressen, er netop blevet kaldt hjem af Claus Larsen. De udsætter den videre halmpresning til i aften efter kl. 19, hvor duggen måske falder og hjælper med fugtighed til halmen. Varmen stopper foreløbig halmpresningen. Den nye Generation 5 Krone Big Pack halmpresser har Tørresø Maskinstation netop taget i brug med stor tilfredshed. - Vi stopper med at presse halmen fra engrapgræs. Halmen er simpelthen for varm og glat, siger Claus Larsen, ejer af Tørresø Maskinstation. De nypressede halmballer vejer omkring 500 kg og er til eksport.

Klokken er 15, solen bager ned, og termometret viser 35,5 grader i skyggen.

- Vi stopper med at presse halmen fra engrapgræs. Halmen er simpelthen for varm og glat, siger Claus Larsen, ejer af Tørresø Maskinstation, som er i gang med den ellers helt nye Generation 5 Krone Big Pack-halmpresser.

Den høstede engrapgræsmark ligger på Nordfyn og drives af Agernæsgård nord for Otterup ikke langt fra kysten.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også