Den første vinterhvede høstes med spritny New Holland

På Flemstoftegården syd for Slagelse gled vinterhveden i går eftermiddags problemfrit ind over det nye 35 fods skærebord. - Hveden er moden og let at høste. Og den nye mejetærsker kører næsten autonomt og problemfrit, fortæller Jimmy Hansen.

Jimmy Hansen er førstemand på Flemstoftegården. - Høsten er en herlig tid, siger han - godt i gang med den første vinterhvede mandag eftermiddag. Den spritnye New Holland CR10.90 kører med seks til syv kilometer i timen igennem vinterhveden. Jimmy Hansen har hørt om andre, der har udskiftet deres mejetærskere, men ikke har kunnet få de nye leveret endnu. - Det giver sved i håndfladerne her ved høststart, fastslår han.
Vandprocenten var i går eftermiddags oppe på 20 procent i vinterhveden, som dog straks skal anvendes til foder.

Jimmy Hansen svinger det 35 fods skærebord på den helt spritnye New Holland CR10.90-mejetærsker rundt og tager endnu et skår af den 8 hektar store vinterhvedemark mandag eftermiddag.

- Vi har i flere år kørt med et andet mærke. Men begge vores mejetærskere blev udskiftet her før høst. Og vi har været heldige at få vores nye New Holland-mejetærskere her før høst.

Han har hørt om andre, der har udskiftet deres mejetærskere, men ikke har kunnet få de nye leveret endnu.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også