Resistensen falder i bakterier fra produktionsdyr i EU
En ny rapport viser et fald i antibiotikaresistensen i bakterier fra fødevareproducerende dyr i løbet af de sidste år. Antibiotikaresistens – især i salmonella og campylobacter – er dog fortsat udbredt i EU.

I de seneste år er det gået den rigtige vej med antibiotikaresistensen i bakterier fra fødevareproducerende dyr i flere EU-lande. Arkivfoto: Camilla Bønløkke
Der har været et fald i antibiotikaresistensen i bakterier fra fødevareproducerende dyr i flere EU-lande i de seneste år.
Det viser en rapport med nye tal fra Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og -kontrol (ECDC) og Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA).
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her