Efterlysning af værter til Sofari
Landbrug & Fødevarer efterlyser flere økologiske griseproducenter, der vil åbne deres gård på den årlige Sofari-dag.

Der er brug for flere økologiske griseproducenter, der vil være vært for årets Sofari-dag søndag den 18. maj. Arkivfoto
En gang om året åbner økologiske griseproducenter dørene for forbrugerne, der ved selvsyn kan komme og se, hvordan økologisk griseproduktion foregår.
I år er ingen undtagelse, idet Sofari i år afholdes søndag den 18. maj. Der er dog ikke tilstrækkelig med værter.
- Sofari søger flere økologiske griseproducenter, som vil være Sofari-værter ved dette års Sofari, fremgår det af en pressemeddelelse fra Landbrug & Fødevarer.
- Som Sofari-vært får du en unik mulighed for at vise det økologiske griseliv frem, møde forbrugerne og få en dialog om dyrevelfærd og økologiens andre samfundsgoder, lyder opfordringen i pressemeddelelsen.
Vigtig event
Ifølge Randi Vinfeldt, formand for Foreningen af Økologisk KvalitetsSvinekød (FØKS) og medarrangør af Sofari, har arrangementet stor betydning.
- Når vi inviterer forbrugerne ud og se det økologiske griseliv, øger vi synligheden af økologiens kvaliteter, og vi hjælper forbrugeren med at forstå, hvad det er man betaler for, når man lægger det økologiske grisekød i indkøbskurven. Sofari er derfor et vigtigt event for at påvirke afsætningen af økologisk grisekød, siger hun.
- Det skal være så let som muligt at være Sofari-vært, lyder det fra Landbrug & Fødevarer, som oplyser, at der er et helt særligt Sofari-sekretariat, der servicerer Sofari-værterne med alt fra PR-arbejde og informationsmaterialer til sparring og smittebeskyttelsesudstyr.