Formand, Landsforeningen for Landboturisme: Øget interesse for bondegårdsferier

Forstærket interesse for at komme tæt på naturen og muligheden for at vide, hvor maden kommer fra, øger interessen for bondegårdsferier.

- Vi har i de sidste år set en øgning i interessen for at tage på bondegårdsferie – og den er blevet forstærket af interessen for at tage på en ferie, hvor man er tæt på naturen, og der er aktiviteter for hele familien, fortæller formand for foreningen Landsforeningen for Landboturisme, Bjarne Boesen, der selv driver Hellevad Vandmølle med tilhørende 80 hektar ved Rødekro.

Også coronaen har forstærket interessen for at holde ferie i Danmark – herunder også interessen for at komme på bondegårdsferie.

De typer af mennesker, der booker ferie på landet, er, ifølge Bjarne Boesen, typisk børnefamilier og/eller par, der gerne vil have en aktiv ferie tæt på eller i naturen. Derudover vil gæsterne gerne lære mere om, hvor maden kommer fra og komme tæt på dyrene på gården. En del gæster bruger også opholdet til at samles i større familiegrupper, mens andre holder fester med mere på bondegården, alt efter hvilket tilbud gården har.

Fuldt booket de fleste steder

- Tendensen er ens ovre hele landet. Langt de fleste af vores værter har fuldt booket op i sommerferien. Om foråret og efteråret er der også en del gæster, specielt i weekenderne, siger Bjarne Boesen.

- Den udvikling er vi glade for, og det har også betydet, at der er en øget interesse for at være bondegårdsværter, fortæller han og understreger, at der stadig er plads til flere værter på landsplan.

- Vi gør meget for at vise og fortælle om livet på landet - og på den måde skabe tættere kontakt mellem land og by. Så det er glædeligt, hvis vi kan skabe grobund for, at vi bliver endnu flere, lyder det fra formanden.

Læs også