Kom og kig på gammel mekanik

Blandt de ting, der bliver udstillet til jubilæumsarrangementet, er denne Bredal gødningsspreder. Denne såmaskine fra Nordsten er 60 år gammel, og kan ses på jubilæumsudstillingen.

Varde Og Omegns Bevaringsforening For Landbrugsmaskiner har nu 25 år på bagen, og i den anledning er der jubilæumsudstilling lørdag den 4. september.

Blandt andet udstilles der en køreklar kornhøstmaskine i form af en aflægger, der ligger kornbundter ud til siden fra år 1890, som derefter opbindes til neg, en slåmaskine med aflæggeudstyr samt flere køreklare selvbindere fra 1930érne og indtil introduktionen af mejetærskeren senere i sidste århundrede. 

Der er osgå flere kulturhistoriske redskaber, der bliver vist frem, blandt andet gamle plove til både maskiner, men også til heste, udstyr til transport af afgrøder fra marken, samt så- og radrensemaskiner.

Der er i alt cirka 250 gamle maskiner udstillet i værkstedet og i maskinhuset, samt cirka 1000 gamle ting til husholdning og håndværktøj. Grillen bliver tændt kl. 11.30, og der kan købes kaffe.  
 

Læs også