Andelshavere sender sag mod Arla i landsretten

- Vi håber på et fortsat godt samarbejde i repræsentantskabet, og så håber vi på, at vi kan få en ledelse, der vil overholde egne vedtægter, siger Bent Lund, der er en af de fem repræsentantskabsmedlemmer i Arla, der nu sender en sag om indsigt i en række dokumenter i andelsselskabet videre til landsretten.

De fem repræsentantskabsmedlemmer i Arla, der er gået i juridisk clinch med andelsselskabet for at få det til at udlevere en række informationer til repræsentantskabet, sender nu sagen videre til landsretten.

Det sker, efter at en kendelse i byretten i Aarhus forleden gik imod dem.

Bent Lund, der er et af de fem repræsentantskabsmedlemmer, fortæller, at deres beslutning sker i fuld enighed.

- Vi håber på et fortsat godt samarbejde i repræsentantskabet, og så håber vi på, at vi kan få en ledelse, der vil overholde egne vedtægter, siger han i en kommentar til Effektivt Landbrug.

Formand ærgrer sig

Arlas formand, Jan Toft Nørgaard, meddeler følgende via mejeriselskabets presseafdeling:

- Byretten gav Arla fuldt medhold i, at anmodningen fra de fem repræsentantskabsmedlemmer om at få udleveret information ikke skulle imødekommes. Arla har hele tiden ønsket, at uenighederne skulle løses i repræsentantskabet, hvor vi flere gange har drøftet spørgsmålene, og for et år siden konkluderede repræsentantskabet med et meget stort flertal, at spørgsmålene var fuldt besvarede.

- Jeg havde helst set, at vi ikke skulle bruge mere tid og flere ressourcer i retten mod vores egne medlemmer, og det er derfor med stor ærgrelse, at jeg kan konstatere, at LDM og de fem danske repræsentantskabsmedlemmer nu har meddelt i pressen, at de vælger at fortsætte sagen i landsretten.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til sagen fra Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter, der er såkaldt mandatar for de fem medlemmer i retssagen. Det er muligt for foreninger, interesseorganisationer og lignende som mandatar at udføre retssager for deres medlemmer inden for foreningens interesseområde.

Læs også