Lucerneprotein kan blive fremtidens bæredygtige fødevareingrediens
Forskere fra Aarhus Universitet er på jagt efter bæredygtige proteiner, der blandt andet kan erstatte soja og æg i fødevarer. Protein fra bælgplanten lucerne indeholder alle de essentielle aminosyrer, og nye undersøgelser viser, at det tilmed har en række egenskaber, der er afgørende i produktionen af et væld af fødevarer.

Proteiner fra lucerne kan vise sig, at blive en vigtig ingrediens i fremtidens fødevareproduktion peger ny forskning på. Der kræves dog en del arbejde endnu, før det for alvor kan blive en vigtig del af fremtidens fødevareproduktion. Arkivfoto: Jacob Lund-Larsen
Skal din fromage eller kødalternativ i fremtiden være lavet på lucerne? Det arbejder forskere fra Aarhus Universitet hen imod, og det er der mange gode grunde til.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her