Fra maskinforretning til Land & Fritid-butik

Land & Fritid åbner en ny butik i Slagelse, og det er på adressen Skælskørvej 45, der tidligere husede Asger Andersens gamle Maskinforretning.

Butikschef Tinna Holberg Jensen (i midten) med et par af medarbejderne i den nye butik, Trina Jensen-Maar (til venstre) og Stine Bølling Nielsen. Foto: Jesper Hallgren Kædedirektør Erik Dalsro Jørgensen har 25 års jubilæum den 1. april, og det markeres i forbindelse med åbningen af butikken i Slagelse. Foto: Jesper Hallgren Erik Dalsro Jørgensen glæder sig blandt over succesen inden for jagt og outdoor, hvor Land & Fritid har sit eget brand »Mike Hammer«. Foto: Jesper Hallgren Erik Dalsro Jørgensen kan nu notere »Slagelse« på kortet over Land & Fritid-butikker. Foto: Jesper Hallgren

Land & Fritid-kæden, der er DLG’s retailkæde, åbner den 1. april en ny butik i Slagelse, og det er i en ejendom, som er kendt af mange landmænd.

Den nye Land & Fritid-butik i Slagelse er nemlig beliggende på Skælskørvej 45, der tidligere har huset Asger Andersens Maskinforretning.

Da Idagaardfonden den 1. november sidste år erhvervede ejendommen, var den landsdækkende DLG-kæde således hurtig på aftrækkeren.

- Vi har traditionelt haft et godt samarbejde med Casper Dahl, der er er inspektør på Idagaard, hvor DLG gennem de seneste 16 år har haft kornmodtageplads, fortæller Erik Dalsro Jørgensen, kædedirektør for Land & Fritid.

Bedste regnskabsresultat

Land & Fritid-kæden har haft oplevet en voldsom vækst de seneste år og leverede det bedste regnskabsresultat nogensinde i regnskabsåret 2021.

- Det er naturligt, at vi nu investerer i fremtiden og sikrer os nogle fremtidige lokationer, hvor der også er kundestrøm om fem og ti år, lyder det videre fra Erik Dalsro Jørgensen.

Kæden var for år tilbage voldsomt udfordret, men fik ændret kursen gennem en succesfuld turnaround, hvor kæden har satset benhårdt på et sortiment af private label-produkter inden for kategorierne hest, hund og kat samt DLG-koncernens traditionelle foderblandinger i småsække.

Herudover er Land & Fritid siden 2016 blevet en betydelig spiller på markedet inden for jagt og outdoor under Land & Fritids eget brand »Mike Hammer«.

Erik Dalsro Jørgensen er specielt glad for, at kæden var først i Danmark til at sælge bionedbrydelige haglpatroner til jagt.

- Det er et initiativ, vi har fået rigtig meget ros for af vores ejere, som er de 26.000 landmænd, der står bag andelsselskabet DLG. Det er trods alt dem, som ejer jordarealerne, der bliver drevet jagt på, og her er tilfredsheden med de bionedbrydelige patroner stor, påpeger Erik Dalsro Jørgensen.

Andre behov end tidligere 

At den nye Land & Fritid-forretning i Slagelse etableres i en tidligere maskinforretning er næsten et symbol på landbrugets strukturudvikling, som tilsyneladende fortsætter med ufortrøden hastighed.

De mange landbrugsejendomme, der bliver opkøbt og sammenlagt flytter nye ejere ind, har andre behov end tidligere. Typisk etablerer de nye ejere sig med hestehold, hønsehold og andre dyrehold – og her kan Land & Fritid dække kundernes behov.

- Der bliver færre traditionelle landbrug i Danmark, men antallet af borgere, der ønsker at drive et hobbylandbrug ved siden af deres arbejde, eller når de er gået på pension, vokser, fortæller Erik Dalsro Jørgensen.

- Under Covid-19 så vi, tilføjer han, eksempelvis en markant større interesse for at holde høns. Jeg tror, vi lever i en tid, hvor danskerne i stigende grad vælger det »nære« til og vil bruge mere tid i hjemmet og i naturen – og her kan Land & Fritid tilbyde dem alt, de har brug for.

Åbningsfest og jubilæumsreception 

Håndværkerne er i fuld gang med at gøre klar til den store åbningsfest, der fastsat til fredag den 1. april klokken 9.

Her vil den nyvalgte borgmester Knud Vincents (V) klippe den røde snor til butikken sammen med kædedirektør Erik Dalsro Jørgensen, der samtidig kan fejre sit 25. års jubilæum, og det markeres i den nye butik med en jubilæumsreception fra klokken 12 til 15.

Butikken vil sprudle af gode åbningstilbud og aktiviteter hele dagen, ligesom de besøgende bliver beværtet dagen igennem.  

40 Land & Fritid-butikker

Den nye Land & Fritid-butik i Slagelse ligger i en ejendom på Skælskørvej, der tidligere har huset Asger Andersens Maskinforretning.

Den nye butik i Slagelse bliver på i alt 1.400 kvadratmeter, som er fordelt på 600 kvadratmeter butik og 800 kvadratmeter ta’-selv-lager.

Land & Fritid-butikken i Slagelse vil have fire medarbejdere, og det er med butikschef Tinna Holberg Jensen i spidsen.

Med butikken i Slagelse har Land & Fritid i alt 40 butikker over hele landet. Ni af butikkerne ligger øst for Storebælt – syv på Sjælland og én på Bornholm.

Land & Fritid har endvidere en stor og velfungerende webshop.

Læs også