Økologisk fond sender millioner mod køkkener

Der er sat 19 millioner kroner af i Økologi-omstillingspuljen for 2022 hos Fonden for økologisk landbrug til at omstille professionelle køkkener til økologi.

Fødevarestyrelsen har netop kørt en landsdækkende kampagne med fokus på de positive fordele, der er for spisesteder og professionelle køkkener, når økologi kommer i højsædet og spisestederne får Det Økologiske Spisemærke. Puljen, som pengene kommer fra, understøtter netop udbredelsen af Det Økologiske Spisemærke.

Professionelle køkkener har igen i år mulighed for at søge økonomisk støtte til kompetenceudvikling af køkkenpersonale og medarbejdere i arbejdet med at omstille til økologi i køkkenet - og både private og offentlige køkkener kan søge. 

Den økologisk omstilling af professionelle køkkener er med til at højne økologiprocenten i de mange daglige måltider, der serveres i ude i landets professionelle køkkener. Til gavn for både biodiversitet, vandmiljø og dyrevelfærd.

Økologi-omstillingspuljen hos Fonden for økologisk landbrug, kan igen i år ansøges om midler. Puljen i 2022 er på cirka 19 millioner kr.

- Vi skal have flere med på øko-rejsen. Derfor opfordrer vi til, at de professionelle køkkener søger pujlemidlerne, fortæller Simon Rask, sektionsleder i Fødevarestyrelsen.

Håber på økologisk boost

Puljemidlerne gives til kompetenceudvikling af køkkenpersonale og tilknyttede medarbejdere med fokus på viden om bæredygtig produktion af måltider, De officielle Kostråd, madspild og brug af sæsonvarer. Sidste år blev der uddelt mere end 14 millioner kr. til i alt 20 projekter.

Årets ansøgningsrunde er sidste mulighed for at søge om støtte til kompetenceudvikling i private køkkener.

- Vi håber at puljemidlerne til kompetenceudvikling af køkkenpersonale også kan få mange flere private hoteller, restauranter, caféer og kantinekæder til at prioritere klima, økologi og bæredygtighed, siger Simon Rask.

Man kan søge dele i midlerne hos Økologifonden. Ansøgningsfristen er 26. september. 

Læs også