Blev udsat for tyveri før løghøsten

Kort inden årets høst af hvidløg gik i gang, fik Lotte Ravn Lei, Faxe, en slem forskrækkelse. En eller flere tyve havde stjålet hvidløg fra hendes mark.

Høsttiden er enten kommet i gang, eller skal til det. Det gælder også for løgproducenterne landet over. En af dem, Lotte Ravn Lei fra Fakse på Sjælland fik i sidste uge en slem forskrækkelse. 

I ly af nattens mulm og mørke havde en eller flere tyve fjernet op mod 2000 kg hvidløg fra hendes mark, efter at hun havde taget dem op dagen før for at de kunne tørre færdig. Det fortæller hun til TV2 Øst

- Jeg kom ud i marken, hvor jeg lige skulle ordne de sidste ting og gøre klar til høst – vi skal køre hvidløgene ind – og der kunne jeg bare se, der var en plet i kanten, en halvbue, hvor der bare ikke var nogen hvidløg. Jeg blev vred. For det er mit arbejde og det, jeg slider for, siger hun til tv-stationen.

Hun mistænker tyvene for at have tage de mange hvidløg for at sælge dem videre og opfordrer restauranter og grossister om at være opmærksomme. 

- Hvis det er en leverandør, de normalt ikke køber varer fra, som kommer med noget, der er ekstra billigt – det er jo ikke fordi, kvaliteten fejler noget – så må man jo lige tænke sig om, siger Lotte Ravn Lei, som peger på, at det også bør vække mistanke, hvis sælger ikke kan redegøre for, hvem der har dyrket grøntsagerne, siger hun.

De mange hvidløg har anslåeligt en værdi på op til 15.000 kroner.

Læs også