Køber Kolding Eksport Center

Det er et ønske om at styrke den samlede værdikæde, der nu får VikingDanmark og SPF-Danmark til at gå sammen om at købe Kolding Eksport Center.

En nærmest perfekt geografiske placering er en af de helt centrale årsager til, at VikingDanmark og SPF har valgt at købe Kolding Eksport Center.

 - I SPF har vi igennem mange år brugt Kolding Eksport Center som samlestald for eksporter af dyr, fordi det geografisk ligger utroligt godt placeret. Da ejerkredsen (Fyns Stifts Kreaturhandlerforening og K.E.M Invest, red.) ønskede at sælge, var det naturligt at indlede en nærmere drøftelse, siger Jens Kongensholm, der er administrerende direktør for SPF-Danmark.

Det skabte grundlag for en dialog med VikingDanmark om et delt ejerskab, idet VikingDanmark, tilsvarende SPF på smågrise, er den største aktør på Kolding Eksport Center på kreatursiden.

Kolding Eksport Center, der har velegnede faciliteter til eksport af både grise og kreaturer, har fire medarbejdere, og overtagelsen er sket med virkning fra den 1. september 2022.

Helt nyt samarbejde

- Når det kommer til eksport af dyr, så har vi fuldstændig samme værdier som vores kollegaer hos SPF. Vi ønsker, at eksporten af avlsdyr og anden levekvæg kan ske på den bedst mulige måde fra gode faciliteter. Samtidig så vi muligheden for at etablere et helt nyt samarbejde i værdikæden mellem to store landmandsejede aktører, hvor vi ikke bare kan optimere værdikæden omkring eksport af levedyr, siger Hans Peter Bay, administrerende direktør i VikingDanmark.

Kolding Eksport Center blev etableret i år 2000 i forbindelse med udflytningen af det daværende levedyrsmarked på havnen i Kolding. Ejerne af levedyrsmarkedet i Kolding og ejerne af kvægmarkedet i Odense besluttede i fællesskab at etablere Kolding Eksport Center.

Læs også