Tyve angreb på landet med traktor og frontlæsser

Natten til mandag udviklede et røveriforsøg sig dramatisk, da to ukendte gerningsmænd forsøgte at stjæle maskiner fra en landejendom nær Rønde i det sydlige Djursland.

Mandag morgen klokken 04.26 forsøgte to ukendte gerningsmænd at stjæle maskiner fra en landejendom nær Rønde i det sydlige Djursland. 

Det oplyser Østjyllands Politi. De to mænd blev dog opdaget af ejeren af ejendommen, og ifølge ejeren udviklede situationen sig til håndgemæng.

Han har forklaret til politiet, at den ene af gerningsmændene sparkede ham, mens den anden forsøgte at påkøre ejeren med en frontlæsser, som han var kommet kørende til ejendommen i. Den anden var kommet kørende i en traktor.

Ifølge TV2 Østjylland kom ejeren ikke noget til ved overfaldet, og de to gerningsmænd måtte forlade stedet med uforettet sag. Østjyllands Politi er fortsat i gang med at efterforske sagen.

De senere år har der været en alvorlig stigning i antallet af tyverier fra landejendomme. Det er især GPS-udstyr, som de langfingrede er gået efter. I 2022 steg antallet af kunder, der havde brug for hjælp fra forsikringsselskabet Topdanmark efter GPS-tyverier med 341 procent, sammenlginet med det årlige gennemsnit de fem foregående år. 

Læs også