bannerPos

Arla-landmand stævner sit selskab

Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter er enig med andelshaveren i, at Arlas økonomiske sanktion mod ham er for hård. Foreningen har derfor valgt at være biintervenient i sagen. Arkivfoto

AF: MORTEN IPSEN

REDAKTIONSCHEF
12-10-2020 14:56
En andelshaver i Arla sagsøger sit selskab for at undlade at udbetale 221.664 kroner i tillæg, fordi han glemte at indberette til Arlagården+ til tiden. Det bekræfter LDM, der er biintervenient i sagen.

Da mælkeproducenten Hans Olav Fredsted, Rødding, i december måned glemte at indberette til kvalitetsprogrammet Arlagården+, mistede han et tillæg på 7,45 øre pr. kilo i syv måneder.

Efterfølgende har Hans Olav Fredsted forsøgt at få Arla til at bløde den økonomiske sanktion op. Det er endt med, at han nu har stævnet selskabet med påstand om, at Arla ikke har hjemmel til at trække i tillægget.

Det bekræfter Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter, der er biintervenient i sagen, som Advokater Haumann & Fastrup fra Thisted fører. »Biintervenient« betyder, at man har en retlig interesse i sagen, og at man støtter den ene part uden dog at kunne tilføje nye argumenter.

LDM bakker op

Hans Olav Fredsteds tab løber angiveligt op i 221.664 kroner, og det er for meget i forhold til forseelsen, mener han – især når hans forglemmelse ikke har nogen betydning for mælkens kvalitet eller anvendelse.

- Vi landmænd er så meget imod den datosanktionering, der foregår i det offentlige. Og så gør vores eget selskab utroligt nok det samme, siger han til Landbrugsavisen.

Christen Sievertsen, der er direktør i Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM), siger til Effektivt Landbrug, at foreningen er biintervenient i sagen, fordi foreningen er enig i, at der er tale om en meget stor straf i forhold til forseelsens omfang.

Derudover ser LDM sagen som »endnu et eksempel på, at Arla Foods ledelse egenhændigt indfører regler og principper, som ikke overholder andelspraksis«.

Hans Olav Fredsted driver Frømajgård med 450 køer ved Rødding sammen med sin far.

morten@effektivtlandbrug.dk
telefon 63 38 25 33 

Aflivning blev afblæst

Frank Andersen, Hjørring, fik som den første fritestet sin minkfarm for corona, men har alligevel levet i uvished om fremtiden for sine dyr. Mandag blev den varslede aflivning af besætningen afblæst, og avleren håber nu på at få lov til at pelse og føre avlsdyr videre til næste sæson.

Nu kan du registrere overdragelser af betalingsrettigheder

Du kan nu se betalingsrettighedernes foreløbige værdi for 2021 og registrere overdragelser af betalingsrettigheder med henblik på støtteudbetalingen 2021.

Ny partner med i samarbejde om lukkede påfyldningssystemer for sprøjtemidler

Fem førende virksomheder i landbrugssektoren Adama, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm og Syngenta får følgeskab af endnu en partner. Certis Europe har således tilsluttet sig samarbejdet om at introducere easyconnect CTS på det europæiske marked i 2021/22, i blandt andet Danmark.

Svineproducenter støtter chauffører efter trusler om transportstrejke

Danske dyretransportchauffører truer med at iværksætte en landsomfattende strejke fra onsdag, hvis de nuværende regler, der indebærer bøder i 10-15.000 kroners klassen, ikke bliver lavet om. Nu får chaufførerne støtte af Danske Svineproducenter.

Valtra får sit eget Farming Simulator League-hold

Valtra træder ind i esports verdenen ved at lancere sit eget hold i den kommende FSL-sæson, der starter i slutningen af november 2020. Holdet består af seks spillere, der allerede har bevist sit høje niveau i konkurrencen, hvoraf tre af spillerne rangerer som nummer to i sidste FSL-sæsonfinaler.

Skiold Landmeco får Patent Nords Innovationspris 2020

Innovationsprisen, der uddeleles af Patent Nord, går i 2020 til Skiold Landmeco.

Voldsom udbudspukkel på slagterier påvirker tysk notering

Den tyske notering for smågrise, Nord-West-noteringen er heller ikke i denne uge ændret. Noteringen er derfor stadig på 27 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også er uændret på 17,50 euro.

Tredobling af puljer sender 500 mio. kroner ud til nye miljøvenlige stalde i 2020

Tilskuddet til nye og mere miljøvenlige slagtesvine- og kvægstalde i 2020 tredobles. Oprindeligt var det 85 millioner kroner i hver pulje. Nu er der 250 millioner kroner til hver pulje.

DR: Sådan har corona muligvis spredt sig mellem minkfarme

Coronasmitten har spredt sig som en løbeild blandt de nordjyske minkfarme de seneste måneder, men nu kan man være kommet et lille skridt nærmere, hvordan smitten har bredt sig.
Side 1 af 1955 (39089 artikler)Prev1234567195319541955Next