Arla-landmand stævner sit selskab

En andelshaver i Arla sagsøger sit selskab for at undlade at udbetale 221.664 kroner i tillæg, fordi han glemte at indberette til Arlagården+ til tiden. Det bekræfter LDM, der er biintervenient i sagen.

Da mælkeproducenten Hans Olav Fredsted, Rødding, i december måned glemte at indberette til kvalitetsprogrammet Arlagården+, mistede han et tillæg på 7,45 øre pr. kilo i syv måneder.

Efterfølgende har Hans Olav Fredsted forsøgt at få Arla til at bløde den økonomiske sanktion op. Det er endt med, at han nu har stævnet selskabet med påstand om, at Arla ikke har hjemmel til at trække i tillægget.

Det bekræfter Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter, der er biintervenient i sagen, som Advokater Haumann & Fastrup fra Thisted fører. »Biintervenient« betyder, at man har en retlig interesse i sagen, og at man støtter den ene part uden dog at kunne tilføje nye argumenter.

LDM bakker op

Hans Olav Fredsteds tab løber angiveligt op i 221.664 kroner, og det er for meget i forhold til forseelsen, mener han – især når hans forglemmelse ikke har nogen betydning for mælkens kvalitet eller anvendelse.

- Vi landmænd er så meget imod den datosanktionering, der foregår i det offentlige. Og så gør vores eget selskab utroligt nok det samme, siger han til Landbrugsavisen.

Christen Sievertsen, der er direktør i Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM), siger til Effektivt Landbrug, at foreningen er biintervenient i sagen, fordi foreningen er enig i, at der er tale om en meget stor straf i forhold til forseelsens omfang.

Derudover ser LDM sagen som »endnu et eksempel på, at Arla Foods ledelse egenhændigt indfører regler og principper, som ikke overholder andelspraksis«.

Hans Olav Fredsted driver Frømajgård med 450 køer ved Rødding sammen med sin far.

morten@effektivtlandbrug.dk
telefon 63 38 25 33 

Læs også