bannerPos

Fødevareminister vil beskytte vandmiljøet bedre

16-08-2019 14:56

En række ændringer af den danske kvælstofregulering er netop trådt i kraft. Eksempelvis strammes reglerne for kontrol og sanktion med landmændenes efterafgrøder. Samlet set vil ændringerne styrke beskyttelsen af miljøet, men fødevareminister Mogens Jensen (S) mener ikke, at det er nok, lyder det i en pressemeddelelse fredag eftermiddag.

- Det er kun et lille skridt i den rigtige retning. Vi skal gøre meget mere, så der kommer meget mindre kvælstof i det danske vandmiljø, siger Mogens Jensen.

Ministeren har nu sat sit ministerium i gang med at finde løsninger, som kan give forbedret vandmiljø i Danmark, lyder det i pressemeddelelsen uden, at det bliver beskrevet nærmere, hvad det dækker over.

I de nye regler for efterafgrøder kan landmænd nu nemmere selv bestemme, hvornår de skal plante efterafgrøder. Den større fleksibilitet har været et ønske hos landmændene, fordi de så har flere muligheder for at indpasse beskyttelsen af vandmiljøet i deres øvrige arbejde.

Den øgede fleksibilitet gør, at landmanden kan så sine efterafgrøder senere end i dag, til gengæld skal han så anvende mindre kvælstof.

ege

Åbent hus landet over

I denne weekend og de kommende weekender afholdes en række åbent-hus-arrangementer hos din lokale maskinhandler.

- Vi afventer politiets undersøgelse

Vi afventer politiets undersøgelse, siger Kim Heiselberg i kølvandet på en artikel i Avisen Danmark, hvor en blodprøve i en besætning under det såkaldte røde kontrolsystem (det vil sige en avls- eller opformeringsbesætning) skulle have været testet for PRRS, men hvor analysen angiveligt blev aflyst af en ledende medarbejder i Seges.

Minister vil styrke kontrol af dyrlæger

Et eksportcertifikat underskrevet af de danske myndigheder skal være uangribeligt. Derfor vil Fødevarestyrelsen nu styrke kontrollen med besætningsdyrlægerne efter et tilfælde, hvor anmeldepligten af husdyrsygdomme muligvis er blevet tilsidesat. Det konkrete forhold er anmeldt til politiet.

Femte år i træk med BNP-vækst på over 2 procent

Den danske økonomi er i topform, men corona-virusudbruddet kan give en vækstpause, vurderer Nykredit.

Dambruger sælger nu sit livsværk

Hellevad Mølles Dambrug i Sønderjylland er sat til salg. For det unge par, der vil arbejde med dyr og fødevareproduktion, er det et billigt alternativ til et landbrug. Positivt dækningsbidrag fra dag ét.

Årets Gartner 2020

Årets Gartner er kåret og det blev Lotte og Henrik Christensen, der er anden generation på Gunnar Christensens Planteskole, som blev grundlagt i 1962.

Stor forskel på tysk og dansk vedligeholdelse af vandløb

Et dronefoto af to nabomarker – en dansk og en tysk – gør det tydeligt, at der er forskel på afvandingsmulighederne i de to lande.

Vær klar, hvis eksporten lukker midlertidigt

Specielt producenterne af 30 kilos grise til udlandet bør forholde sig til risikoen for en midlertidig nedlukning af eksporten, hvis Tyskland for afrikansk svinepest. Men gå ikke i panik, lød det fra formanden for svineproducenterne i VKST på årsmøde.
Side 1 af 1782 (35623 artikler)Prev1234567178017811782Next