bannerPos

Kvælstof-bekendtgørelse sendt i høring

27-11-2019 16:39

Miljø- og Fødevareministeret har netop sendt bekendtgørelse om tilskud til kvælstofreducerende virkemidler m.v. i høring, og du har nu mulighed for at kommentere på udkastet.

- Fristen for at sende os dine bemærkninger er 23. december, lyder det fra ministeriet.

Bekendtgørelsen fastsætter bestemmelserne for tilskudsordningen til målrettet kvælstofregulering 2020, herunder betingelser for udbetaling af tilskud.

Målrettet kvælstofregulering overgår i 2020 til EU’s landdistriktsprogram, og bekendtgørelsen indeholder dermed en række ændringer i forhold til tidligere år. Det indebærer blandt andet, at der kun beregnes indsats til kystvand, at ansøgninger prioriteres efter retention og markstørrelse og at der kun er én ansøgningsrunde.

Endvidere, at der ikke gives tilskud til reduktion af kvælstofkvoten, og brak langs vandløb og søer kan benyttes som alternativ til efterafgrøder. En anden ændring er tilskudssatsen på 500 kroner pr. hektar efterafgrøder.

Bekendtgørelsen forventes at træde i kraft 1. februar.

Et par tips i forbindelse med KemiTjek

De regnfulde vinterdage er perfekte til én af de to årlige gennemgange af lagerbeholdningen i kemirummet. Seges giver et par tips til app’en KemiTjek.

Fynsk kartoffelfabrik er fortsat i spil

Flere interesserede avlere har mulighed for at tegne anpart i kartoffelmelsprojektet på lige fod med de første 47 anpartshavere.

Går ind for flere minivådområder

Folketingets miljø- og fødevareudvalg var i denne uge ude i virkeligheden for at studere et såkaldt matriceanlæg på Midtfyn.

Fynsk biodiesel kan rykke på klimaregnskabet

Der er brug for en større udbredelse af biodiesel i den tunge transport. Det mener klimaminister Dan Jørgensen (S), der i denne uge var på besøg hos Emmelev, der kan levere op mod 10 procent af Danmarks dieselforbrug.

Stor efterspørgsel på planteprotein

Den nystartede virksomhed Organic Plant Protein forventer at kunne aftage dansk avlede økologiske hestebønner og markærter til produktion af planteprotein allerede i 2021. Økologiske landmænd søges.

Politisk skifte bekymrende

Selv om statsminister Mette Frederiksen har sagt, at hun vil landbruget, kan regeringsskiftet godt give grund til bekymring for landbruget, mener formand for DM&E Agro, Søren Ulrik Sørensen.

Sådan holder du fast på dine gode folk

Sådan holder du fast på dine gode folk

Kæmpe bøde til DLG-ejet selskab i Tyskland

BLS, der er datterselskab til DLG-ejede HaGe, har fået en bøde på massive 29,25 millioner euro af tyske konkurrencemyndigheder for selskabets medvirken i en sag om ulovlige prisaftaler på sprøjtemidler.

Godt salg af nye sprøjter

Hos Horsch-importøren Stroco-Agro ApS hober ordrebekræftelser på nyt Horsch-grej sig op. Samtidig har der været et historisk flot salg.

Miljøminister tøver med ny vandløbslov

Der ikke behov for at ændre vandløbsloven for at kunne klimatilpasse og klimasikre vandløbene, da loven allerede rummer mulighed for det i dag, lyder det fra miljøminister Lea Wermelin (S).
Side 1 af 1747 (34930 artikler)Prev1234567174517461747Next