bannerPos

Kvælstof-bekendtgørelse sendt i høring

27-11-2019 16:39

Miljø- og Fødevareministeret har netop sendt bekendtgørelse om tilskud til kvælstofreducerende virkemidler m.v. i høring, og du har nu mulighed for at kommentere på udkastet.

- Fristen for at sende os dine bemærkninger er 23. december, lyder det fra ministeriet.

Bekendtgørelsen fastsætter bestemmelserne for tilskudsordningen til målrettet kvælstofregulering 2020, herunder betingelser for udbetaling af tilskud.

Målrettet kvælstofregulering overgår i 2020 til EU’s landdistriktsprogram, og bekendtgørelsen indeholder dermed en række ændringer i forhold til tidligere år. Det indebærer blandt andet, at der kun beregnes indsats til kystvand, at ansøgninger prioriteres efter retention og markstørrelse og at der kun er én ansøgningsrunde.

Endvidere, at der ikke gives tilskud til reduktion af kvælstofkvoten, og brak langs vandløb og søer kan benyttes som alternativ til efterafgrøder. En anden ændring er tilskudssatsen på 500 kroner pr. hektar efterafgrøder.

Bekendtgørelsen forventes at træde i kraft 1. februar.

Massey Ferguson producerer ansigtsmasker

Massey Ferguson bruger sin 3D-printerkapacitet til at levere ansigtsvisirer i fuld størrelse til lokalt sundhedspersonale, som arbejder hårdt på at redde liv under coronavirus-pandemien.

Ekstra hjælp til landmændene i Påsken

Værksteds- og dækkæden Super Dæk Service stiller med et markant øget mandskab og antal servicevogne i Påsken for at hjælpe med at holde de danske landmænd sikkert kørende i en tid, hvor mange har fået ekstra travlt med forårsforberedelserne efter en usædvanlig våd vinter.

SLF vil igen sikre blomster på markerne

Også i år vil SLF tilbyde landmænd en ordning med sommerblomster i kanten af deres marker. Denne gang i samarbejde med to medlemmer, som varetager såarbejdet.

Færdig før påske

Under den seneste tørvejrsperiode er Helgenæs Maskinstation nået rigtigt langt med forårsarbejdet. Så langt, at påsken bliver en rolig periode, lyder vurderingen.

Forårsarbejdet går planmæssigt

På Gymoes nær Haderslev giver det fine forårsvejr en kontrolleret travlhed på marken. - Vi har stille og roligt fået kørt gødning ud, og efterhånden som det er blevet mere tørt, er også gyllen kommet ud, ligesom vi har kunnet så det hele fra en ende af, siger Torben Juhl Madsen.

Hjemsendte fra skolen træner praktikfærdigheder

To elever i 1. forløb af jordbrugsmaskinføreruddannelsen har ladet sig installere på Helgenæs Maskinstation for både fjernundervisning og lidt ekstra praktisk træning.

Veganerpartiet på spil igen – optager videoer af døde dyr

Både Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Danske Svineproducenter advarer mod, at personer fra Veganerpartiet i disse dage går ind på svineejendomme for at optage videoer af døde grise.

Veganerpartiet har politianmeldt landmand for overfald og frihedsberøvelse

Stifter af Veganerpartiet Henrik Vindfeldt afviser alt om, at de personer – som inkluderer ham selv -, der er gået ind på svineejendomme de seneste dage har provokeret landmænd for at få reaktioner.

Jeg bliver udfordret på mine beslutninger

Slagtesvineproducent Brian Christensen deler sine økonomiske nøgletal med ti andre slagtesvineproducenter. På den måde bliver hans egne beslutninger udfordret, og hans horisont udvidet.
Side 1 af 1813 (36256 artikler)Prev1234567181118121813Next