Kartofler i kog til 17. april

Bestyrelsen bag den fynske kartoffelmelsfabrik har sat deadline for tilmelding til projektet. Onsdag aften afvikles informationsmøde hos Patriotisk Selskab.

Efter tre informationsmøder, det seneste her onsdag den 18. marts klokken 19 hos Patriotisk Selskab i Odense, er der nu sat en frist for interesserede planteavlere med tilkendelse af, om man ønsker at være leverandør til en kommende fynsk kartoffelmelsfabrik.

Fristen er den 17. april, hvor tilsagnet om antal hektar fra de pågældende CVR-numre skal være indsendt.

- Det er tiden nu at blive konkrete om projektets fremtid. Derfor skal vi have opgjort interessen og få slået en streg, siger direktøren for selskabet bag projektet, planteavler Lau Hvid Hansen, Farsbøllegård i Hårslev.

Han og de øvrige i bestyrelsen i undersøgelsesselskabet K&H Fyn er derfor spændte på, om målsætningen på de 6-7.000 hektar melkartofler kommer i hus.

Optimisme

- Vi er meget optimistiske efter mødet i Vissenbjerg den 5. marts. Her havde vi en fin aften med 35 deltagere, med både spørgsmål og debat om projektet og betingelserne.

Efterfølgende blev der – efter avisens deadline – afholdt et tilsvarende informationsmøde i Sorø, efter der har været en række forespørgsler fra interesserede sjællandske planteavlere.

- Derfor er det nu, chancen for en ny og lukrativ højværdiafgrøde på markerne skal gribes, lyder det fra Lau Hvid Hansen, der sammen med de øvrige kontaktpersoner er klar til at oplyse mere om betingelserne og modtage tilmelding af arealer med melkartofler.

Inden de seneste tre informationsmøder er der tilknyttet 47 andelshavere til K&H Fyn ApS. Nytilkomne vil kunne indgå på lige vilkår.

Læs også