50 landmænd skal på klimaskolebænken

Mere end 50 midt- og vestjyske landmænd skal nu en tur på klimaskolebænken. Det sker i Aulum den 5. maj, hvor landmændene skal blive klogere på, hvordan de kan sænke deres klimaaftryk.

Den 5. maj er der klima på skoleskemaet i Aulum. Her inviterer videncentret SEGES Innovation, Forenet Kredit og Nykredit sammen med rådgivningsvirksomheden SAGRO de midt- og vestjyske landmænd til en storstilet klimadag, hvor de kan blive klogere på klimadagsordenen og lære at sænke deres klimaaftryk med landbrugets nye klimaværktøj ESGreen Tool. 

Mere end 50 landmænd har allerede tilmeldt sig klimadagen, der finder sted i Aulum Fritidscenter fra kl. 16-21. En af oplægsholderne er mælkeproducent Anders Nørgård fra Nørgaard Agro ved Holstebro, som på dagen fortæller om sin motivation for at arbejde med klima og bæredygtighed. 

Landmand: En dagsorden fuld af muligheder

- Det er en dagsorden, der rykker sig helt vildt hurtigt, og som mange heldigvis har taget til sig og arbejder med i det daglige. Og det gør jeg også. Jeg synes, det er fantastisk, at branchen har flyttet sig i denne retning. Når forbrugerne flytter sig så markant, skal vi selvfølgelig flytte med, siger Anders Nørgaard.

Han ser frem til at møde sine landmandskolleger på klimadagen i Aulum, hvor han bl.a. vil fortælle om sin egen motivation for arbejdet med klima og bæredygtighed.

- Som landmænd skal vi konstant udvikle os, dygtiggøre os og tage de nye værktøjer til os - f.eks. klima-værktøjet ESGreen Tool. Jeg forsøger altid selv at blive klogere på mit erhverv, og det er klimadagen be-stemt en god mulighed for at blive, siger Anders Nørgaard.

Et mere miljøvenligt og konkurrencedygtigt landbrug

Også fra Forenet Kredits side er der store forventninger til klimadagen og det nye klimaværktøj ESGreen Tool, der blev lanceret til danske landmænd i marts. 

- I Forenet Kredit har vi valgt at medfinansiere ESGreen Tool og det tilhørende uddannelsesforløb, så alle landmænd i Danmark kan få mulighed for at arbejde databaseret og systematisk med en grøn omstilling af den enkelte bedrift.

Vi tror på, at det vil føre til et både mere miljøvenligt og konkurrencedygtigt landbrug, og bidrage til Danmarks mål om at reducere udledningen af CO2. Og vi håber, at landmændene taget godt imod det nye tilbud, siger vicedirektør Karsten Beltoft fra Forenet Kredit.

Blandt de øvrige oplægsholdere på klimadagen i Aulum er bl.a. landbrugsdirektør Torben Lauridsen fra Nykredit, forretningschef Margit Skovbjerg Berner fra SEGES Innovation og afdelingsleder Lisbeth Tønning fra SAGRO. Bag den midtjyske klimadag og klimaværktøjet ESGreen Tool står SEGES Innovation, Forenet Kredit og Nykredit. 

Læs også