Mejeriforeningen sparker gang i klimadebat

Mejerisektoren vil være klimaneutral i 2050. Skal det mål nås, kræver det en indsats fra hele værdikæden, lyder det fra Mejeriforeningen. Derfor samler Mejeriforeningen nu politikere, forskere, organisationer, virksomheder og landmænd til debat om, hvordan man kommer frem til de rigtige løsninger og målsætninger for landbruget.

I 2050 er der næsten 10 milliarder mennesker på jorden, ifølge FN. Samme år vil den danske mejerisektor være klimaneutral. 
Men hvordan skal det lykkes at producere mere mad til flere munde, samtidig med at vi udleder mindre? Det spørgsmål vil Mejeriforeningen diskutere ved en konference på Christiansborg på onsdag, den 23. oktober.  

- Vi kender en del af skridtene på vej mod vores mål, men vi kender ikke dem alle sammen. Og derfor er der brug for at diskutere, hvordan vi finder de rigtige løsninger – men også hvordan vi sætter de rigtige målsætninger for landbruget, så vi både tager højde for, at vi skal passe på planeten, brødføde dens befolkning og samtidig passe på vores landbrug, som er et af de mest klimaeffektive, siger Jørgen Hald Christensen, direktør i Mejeriforeningen. 

Løsningerne skal findes sammen 
Ved konferencen samles forskere, virksomheder, organisationer og politikere til diskussion og debat. Her vil blandt andre Jesper Theilgaard, Thyge Nygaard, landbrugspolitisk seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening, og Jan Dalsgaard, Sustainability Director i Arla Foods, give deres bud på, hvordan mejerisektoren kan blive klimaneutral i 2050. 

I forbindelse med konferencen lancerer Mejeriforeningen også en ny publikation med tal, perspektiver og cases på, hvordan sektoren arbejder med at blive klimaneutral. 

Læs også