Et liv med gashåndtaget i bund

Indehaveren af Danmarks Ferguson Museum Henrik Nielsen præsenterede og solgte sin bog om sit liv ved Ferguson Dagene.

Foran landets største bindingsværkslade, som Henrik Nielsen fik genopført efter en storm i 2013, var mange af traktorerne på Danmarks Ferguson Museum opstillet ved Ferguson Dage 2024.

- Når jeg viser rundt på mit traktormuseum, sker det jævnligt, at deltagere spørger mig, om jeg ikke har skrevet historierne ned, som jeg lige har fortalt.

Det har animeret Henrik Nielsen til at skrive en bog om ikke alene det at have skabt verdens største samling af Ferguson-traktorer, men også med et spændende indblik et liv med masser af skrabertrang, udfordringer og fuld gas fremad.

I bogen »Med gashåndtaget i bund« spørger han sig selv, hvad det er, som får en mand med Parkinsons sygdom til at samle 300 Ferguson-traktorer i sine landbrugsbygninger. Han fortæller åbenhjertigt om sin barndom og familien, jordomrejserne, skilsmisse, alkohol og om museet, han var tæt på at afhænde sidste år. Men hvor der ved Ferguson-dagene i maj blandt de 3.000 gæster dukkede en sponsor op, der gjorde det muligt at videreføre Danmarks Ferguson Museum på gården i Stourup ved Juelsminde.

Ved Ferguson Dage 2024 lørdag den 25. og søndag den 26. maj var det derfor en ekstra glæde for Henrik Nielsen at kunne præsentere sin selvbiografi.

- Jeg har fået rigtig god respons fra dem, som allerede har købt bogen. Det er virkelig stolt over, lød det fra forfatteren, der signerede og solgte bogen til mange af gæsterne ved det velbesøgte arrangement.

Bogen er på 160 sider og koster 199 kroner. Den kan købes på Danmarks Ferguson Museum, hvor der er åbent dagligt fra 9 til 18 fra 1. april til 31. oktober.

Læs også