Oplev Brasilien og Argentina på studietur

Landbrug, natur og kultur er meget anderledes i Brasilien og Argentina på grund af helt andre klimatiske og politiske betingelser. Nu er der chance for selv at opleve det på en meget alsidig studietur fra den 17. - 30. november 2024.

Vandfaldene ved Iguazu er nok noget af det mest storslåede, man overhovedet kan opleve på vores klode. Copa Cabana-stranden er meget berømt, og på studieturen bor vi ved den i tre nætter. Forædling af sojabønnen er helt central. Her er det en medarbejder fra firmaet Don Mario, som er ved at bestøve en plante.

- Blandt andet bliver der besøg hos en af pionererne inden for direkte såning i BrasilienStudieturen starter for alvor, når vi lander i millionbyen Rio de Janeiro.

Vi kører straks fra lufthavnen til den verdensberømte Copa Cabana strand, hvor vi bor med flot udsyn.

Selvfølgelig skal vi også opleve flere af byens største seværdigheder, som for eksempel Sukkerbjerget og den berømte Kristus-figur på bjergtoppen højt hævet over byen.

På tredje dagen kører vi til den vestlige del af Rio for at opleve Sítio Roberto Burle Marx, som er udpeget til Unesco verdensarv. Her kan vi på det cirka 40 hektar store område blandt opleve flere end 3.500 arter af planter.

Et kig på brasiliansk planteavl

Efter godt to dage i og omkring Rio flyver vi til Curitiba, som ligger midt i delstaten Parana, der er centrum for planteavlen i Brasilien.

Blandt andet bliver der besøg hos en af pionererne inden for direkte såning i Brasilien, hvor der også er en pæn samling af ældre traktorer og redskaber. Blandt andet en Bukh traktor, som man ellers ikke forventer at finde så langt væk hjemmefra.

Vi håber også på at kunne besøge et stort andelsselskab, der håndterer fungerer lige som en dansk foderstof.

Storslåede vandfald og unik sejltur

Køreturen fra Curitiba til Foz do Iguacu tager to dage inklusive besøgene undervejs.

Når vi er fremme, har vi en overnatning, før vi oplever de helt igennem meget storslåede vandfald fra både den brasilianske og argentinske side.

En af de spektakulære oplevelser er sejlturen på floden i store gummibåde, der kommer meget tæt på vandfaldene.

Vi besøger også verdens næststørste vandkraftværk Itaipu på grænsen mellem Brasilien og Paraguay.

Flyver indenrigs til Buenos Aires

Efter de gigantiske oplevelser ved vandfaldet flyver vi sydpå til Buenos Aires, hovedstaden i Argentina.

Allerede den første aften ser vi et fejende flot tangoshow, og næste dag bruger vi formiddagen på en rundtur til byens største seværdigheder.

Formiddagen slutter med en sejltur i det meget specielle Tigre-delta, hvorfra vi kører ud på pampassen for at besøge farme og det danske andelsejede DLF.

Praktisk information

  • Som rejseleder deltager tidligere chefredaktør Niels Damsgaard Hansen på hele turen. Han sørger sammen med de lokale guider for oversættelse ved besøgene og er behjælpelig med råd og vejledning.
  • Turen koster, inklusiv helpension, alle entréer med mere, 35.595 kroner med delt dobbeltværelse – tillæg for eneværelse er 6.500 kroner.
  • Se omtale af studieturen og detaljeret program på www.rejsogoplev.dk, hvor det er nemt at tilmelde sig online, eller skriv til niels@rejsogoplev.dk.

Læs også