Køkkenprisen 2024 går til kantineleder Steffen Bækkel og ernæringsassistent Laila Holdt Bonde fra Lomakøkkenet Østerbyskolen i Vejen.
Det blev kantineleder Steffen Bækkel og ernæringsassistent Laila Holdt Bonde fra Lomakøkkenet Østerbyskolen i Vejen, som i år vandt Køkkenprisen 2024.
- De er blevet anerkendt for deres ekstraordinære indsats for at gøre skolemad til et autentisk læringsrum med fokus på økologi, bæredygtighed og de klimamæssige fordele ved danske, lokale fødevarer, fremgår det af en pressemeddelelse fra Landbrug & Fødevarer, der uddeler prisen.
Køkkenprisen fejrer det offentlige køkken, der bedst formår at kombinere sundhed, smag og økologi i måltiderne. Prisen anerkender de køkkenprofessionelle, som dagligt arbejder for at højne standarden for de mere end én million offentlige måltider, der serveres i Danmark.
Skolemad kan bare noget! Det er meget mere end blot et måltid
Steffen Bækkel, kantineleder – vinder af Køkkenprisen 2024
Stolte vindere
- Årets rekordhøje tilslutning vidner om den stigende opmærksomhed på bæredygtige og økologiske løsninger i offentlige køkkener. De nominerede har alle vist en enestående evne til at omsætte ambitiøse visioner til virkelighed i deres daglige praksis, skriver Landbrug & Fødevarer i meddelelsen, og tilføjer:
- Lomakøkkenet på Østerbyskolen er en succeshistorie, der rækker langt ud over kommunens grænser – takket være Steffen, hans team og den massive opbakning fra skolens ledelse, kollegaer og elever. Fællesskabet er en tydelig drivkraft bag de imponerende resultater, og skolemaden har en særlig plads på skolen, som man er stolt af.
Det var derfor nogle meget stolte vindere, som modtog årets Køkkenpris.
- Det er dejligt at blive anerkendt for det arbejde, man laver. Skolemad kan bare noget! Det er meget mere end blot et måltid – det giver sammenhold og fællesskab og udligner forskelle blandt børnene. Nu kan jeg gå hjem og vise dem, der bestemmer, at vi er på rette vej, og at vi skal have endnu flere med på vognen, siger Steffen Bækkel.
Glædeligt for dansk køkkenkunst
Christian Vejlund, seniorkonsulent hos Landbrug & Fødevarer og ansvarlig for Køkkenprisen, siger:
- Årets nominerede har tydeligt vist det store engagement, som de offentlige køkkener har i at fremme økologi og bæredygtighed. Deres indsats gør en væsentlig forskel for både miljøet og de mennesker, der hver dag nyder deres måltider. Det er en stor ære at kunne fejre denne indsats ved Madfagligt Køkkentræf.
Fortsat fokus på økologisk innovation
Med Køkkenprisen opfordrer Landbrug & Fødevarer til fortsat innovation og udvikling i de offentlige køkkener. Som en del af prisuddelingen har juryen i løbet af sommeren besøgt de nominerede køkkener for at vurdere deres arbejde på nært hold, hvilket kulminerede i dagens kåring af vinderen.