Pløjenostalgi på Nordfalster

Veteran Traktorens Venner har for nylig fundet årets klubmestre i veterantraktorpløjning.

Veteran Traktorens Venner (V.T.V.) holdt for nylig sit årlige pløjestævne, som i år løb af stablen i Lundby på Nordfalster. Efter en dag, hvor plovene blev tilpasset og justeret, gik konkurrencepløjningen med 13 pløjere i gang.

V.T.V mester 2024 blev Leif Brix, som pløjede med en 2-furet liftplov. Jørgen Spuur og Frank Møller besatte henholdsvis 2. og 3. pladsen blandt de øvrige deltagende 2-furet liftplove.

I klassen 1-furet liftplov gik førstepladsen til Lars Nielsson, efterfulgt af Rasmus Malm og Leo Jensen på de øvrige podieplaceringer.

Fælles for alle de førnævnte traktorførere er, at deres traktor og plov er fremstillet før 31. december 1959.

I classic-klassen, hvor veterantraktor og plov er fra efter 1. januar 1960, pløjede Helmer Krog sig til en 1. plads med en 2-furet plov spændt efter traktoren.

Alle deltagende plove er i original stand, hvilket betyder, at der ikke må være foretaget ændringer i konstruktion eller sliddele.

DM i oktober

I slutningen af oktober afholdes danmarksmesterskaberne i veterantraktorpløjning, som i år foregår i Grindsted i Jylland. Ved DM dyster pløjere fra hele landet og V.T.V. vil også være repræsenteret.

Der var til pløjestævnet på Nordfalster også mulighed for at opleve hestepløjning. Lolland Falster kørerforening afholdt nemlig pløjestævne på den samme stubmark i Lundby.

Otte spand heste med tilhørende plov arbejdede sig ligeledes gennem muldjorden, side om side med deres motoriserede efterfølgere i landbruget.

Publikum kunne således opleve nostalgisk pløjning, uanset om man mest er til fire ben med pels eller fire hjul med motor.

Læs også