Dansk gastronomi hædres med Michelin-plader
I juni var der stjerneregn over den gastronomiske scene i Danmark og Grønland, da der blev uddelt hele 45 Michelin-stjerner til 32 restauranter. Nu skal det fysiske bevis på anerkendelsen afleveres i form af de ikoniske røde Michelin-plader.

Karsten Bøttker, konceptchef i Dagrofa Foodservice (yderst tv.) og Stefan Nordahl Pedersen (ved siden af Karsten), salgschef og medejer af HKI Ost, er i fuld sving med at aflevere de eftertragtede Michelin-plader til modtagerne. Her er de på besøg hos Søllerød Kro. Fotos: Dagrofa
HKI Ost har tidligere stået for uddelingen alene, mens det er første gang, at Dagrofa Foodservice er med til at uddele plader til Rigsfællesskabets dygtige restauranter.
Og spørger man Niels Miles Frandsen, der er adm. direktør i Dagrofa Foodservice, er det en vigtig opgave at varetage:
- Som fødevaregrossist ligger det os meget på sinde at være med til at styrke og udvikle madscenen i Danmark. Det gør vi på mange niveauer ved bl.a. at samarbejde med nystartede leverandører og restauranter, men også ved at bakke op om et anerkendt koncept som uddelingen af Michelin-stjerner til branchens frontløbere, siger han.
- Michelin-universet spiller en helt særlig rolle i det gastronomiske landskab, da der er mange kokke, som lader sig inspirere af Michelin-kokkenes arbejde, opskrifter og teknikker. Derfor ønsker vi med vores sponsorat af uddelingen af Michelin-plader at slå et ekstra slag for vigtigheden af, at vi herhjemme har nogle af de dygtigste og mest ambitiøse kokke, tilføjer han.
Uddelingen af Michelin-pladerne med henholdsvis en, to og tre stjerner startede den 1. august.

Uddeling 2: The Samuel.
Profil fra kokketeam er ny Michelin-kok
En ny restaurant på listen over modtagere af Michelin-stjerner er Restaurant Tri i Agger. For første gang nogensinde kan den danske nordvestkyst nu også prale af at have en Michelin-restaurant.
Bag denne står Nicolas Min Jørgensen, tidligere køkkenchef på Substans i Aarhus, som også ejer Agger Darling i Vestervig. Han er del af det kokketeam, som man kan opleve på Dagrofa Foodservices Instagram-profil, hvor der bliver delt ud af kulinarisk inspiration fra kok til kok.
Og Karsten Bøttker, konceptchef i Dagrofa Foodservice, glæder sig over, at Nicolas Min Jørgensens restaurant fik tildelt en Michelin-stjerne:
- På vores Instagram-profil har vi et hold af dygtige og talentfulde kokke, som deler ud af deres evner til inspiration for alle, der har lyst til at følge med. Vores erfaring er, at det gør en forskel, når det er kokke, som kommunikerer til kokke. Vi var i forvejen meget stolte af vores kokketeam, men stoltheden fik lige et nøk opad, da det blev offentliggjort, at Nicholas Min Jørgensen nu også kan kalde sig Michelin-kok. På kort tid har han formået at sætte sit præg på den danske restaurantscene med hans fokus på lokale råvarer i mix med udenlandske smage.
Udover Nicolas Min Jørgensen består kokketeamet også af Nicolaj Møller, Thilde Gilling Andersen og Jacob Burmølle.

Niels Miles Frandsen, adm. direktør i Dagrofa Foodservice, der sponsorerer uddelingen af Michelin-plader.
Særlig hæder til grønne restauranter
Ud over de klassiske røde Michelin-plader plader får fire nye restauranter overdraget Den Grønne Femkløver (Michelin Green Star) for deres bæredygtighedsindsats, hvilket sammenlagt giver atten kløvere i Danmark. Dette antal er dobbelt så mange som både Norge og Sverige.
Michelin Green Star uddeles til de restauranter, der er på forkant af branchen. De fire nye modtagere af hæderen er Bistro Lupa, Kadeau Bornholm, Kadeau København og Novel.
Dagrofa Foodservice og HKI Ost uddeler de klassiske Michelin-stjerner og Michelin Green Stars samt Bib Gourmands i løbet af august.

Uddeling 3: Restaurant Jordnær.