Afsked efter tre et halvt år: Kornets Hus blev præcis det, centerleder drømte om

I Kornets Hus skal man snart på jagt efter en ny leder, da Johannes Vestergaard, som har stået i spidsen for huset i de sidste 3,5 år, har meddelt bestyrelsen, at han ønsker at fratræde sin stilling.

Johannes Vestergaard vil efter planen fratræde som centerleder for Kornets Hus ved Hjørring i løbet af foråret 2024, og han understreger, at der er tale om en fredelig afslutning på de sidste års samarbejde med bestyrelsen.

- Jeg er stolt over, hvor langt vi er nået med projektet i de 3,5 år, hvor jeg har været med, og taknemmelig for at have fået muligheden for at være en del af et så unikt og vigtigt initiativ. Alligevel må jeg erkende, at jeg generelt befinder mig bedst i udviklingsfasen og finder stor motivation i at løbe ting i gang. Derfor mener jeg, at det nu er et fornuftigt tidspunkt at give stafetten videre, da projektet i dag står et rigtig godt sted, siger han.

Centerlederen mener, at Kornets Hus er blevet præcist det, som initiativtagerne drømte om:

- En vigtig aktør i samtalen om vores fælles madkultur, fødevareproduktion og grønne udvikling i samfundet både lokalt og nationalt. Huset rummer fortsat et væld af muligheder og store potentialer for at gøre sig gældende på nye måder, og jeg mener, at vi i dag står med de bedste forudsætninger for det videre arbejde med et yderst kompetent og dedikeret medarbejderteam, et velfunderet og aktivt bagland, et koncept, som er blevet taget overordentligt godt imod, og en stærk forankring i lokalområdet. Jeg glæder mig til at følge projektets videre liv fra sidelinjen, siger han.

Rigtig mand på rigtigt tidspunkt

Johannes Vestergaard tiltrådte stillingen som leder, da Kornets Hus efter mange års arbejde med at skaffe finansiering, stod klar til at kunne åbne dørene for omverden.

Bestyrelsesformand Uffe Nielsen har været med i hele forløbet, og fortæller, at han og resten af bestyrelsen også har sat stor pris Johannes Vestergaards bidrag til huset:

- Johannes har gjort en kæmpe indsats for at få projektet Kornets Hus skudt godt fra start, og han har spillet en vigtig rolle i den succes, stedet har fået. Vi havde gerne set, at Johannes havde forsat lidt længere tid, men vi er også fuldt bevidste om, at han er en igangsætter. Dermed var han den rigtige mand på det rigtige tidspunkt, siger han.

Det forventes, at Johannes Vestergaard fratræder sin stilling i løbet af foråret, men der er ikke sat en fast dato på, da begge parter ønsker den bedst mulige overlevering til en ny leder.

Kornets Hus

Kornets Hus er et nationalt center for viden, oplevelser og inspiration om korn, kornets historie, mangfoldighed og anvendelse. Huset ligger syd for Hjørring.

Ud over kursuslokaler rummer huset formidlingsaktiviteter, skoletjeneste, gastrokøkken og café med butik.

Bag projektet står to almennyttige fonde i partnerskab med bl.a. Realdania, Hjørring Kommune, Nordea-fonden, Holkegaard Fonden, ENV-fonden, LAG Nord, Spar Nord Fonden, Sparekassen Vendsyssels Fond og Aurion A/S.

Læs også