bannerPos

- Vi skal vænne os til et nyt mønster

- Alle opgaver bliver fortsat løst hele vejen rundt. Det er dejligt at opleve, hvordan hele Friland står sammen - fra landmanden, produktionen og videre til administrationen, skriver direktøren i Friland, Claus Hein i en kommentar på www.friland.dk.
20-03-2020 15:58

- I takt med at restauranter og cafeer er lukket ned, har vi nu næsten intet salg til food service. Derimod har salget flyttet sig til detail og industri (pålæg, pølser osv.), hvor vi oplever en markant fremgang, lyder det fra Frilands direktør i en beretning på Frilands hjemmeside.

Friland har salgsmæssigt måttet vænne sig til et nyt mønster i lyset af corona-situationen, fortæller direktøren Claus Hein i en beretning på Frilands hjemmeside.

- I takt med at restauranter og cafeer er lukket ned, har vi nu næsten intet salg til food service. Derimod har salget flyttet sig til detail og industri (pålæg, pølser osv.), hvor vi oplever en markant fremgang. 

- Som et eksempel på dette, opnår vores tyske kontor i øjeblikket et rigtigt godt salg, og det tyder på, at marts bliver ny rekord. Det er tilmed lykkedes at få solgt en større del af vores frostlager end normalt, lyder det fra Claus Hein.

Desuden oplever Friland en høj interesse for det økologiske grisekød fra Nordamerika, fortsætter han.

- Vores forventninger til fremtidigt salg til kontinentet er fortsat gode.

Står sammen

Claus Hein slutter sin beretning af med at se indad.

- Hverdagen for os i administrationen er ganske anderledes end for bare ti dage siden, men alle opgaver bliver fortsat løst hele vejen rundt. Det er dejligt at opleve, hvordan hele Friland står sammen - fra landmanden, produktionen og videre til administrationen - så hjulene kan holdes i gang i denne meget anderledes tid, skriver han.

Ny uddannelse til bestyrelsesmedlemmer

Danmark har fået sin første uddannelse målrettet bestyrelsesmedlemmer i andelsselskaber og lignende virksomheder. Det første hold er netop udklækket.

Jagt på et spøgelse

Hvor der ikke sås vintersæd, skal der sås efterafgrøder – undtagen ved sent optagne rodfrugter. Det er landbrugets bedste middel til at jage det politiske kvælstof-spøgelse på flugt, mener næstformanden i Bæredygtigt Landbrug.

Dyrenes Beskyttelse går i krig mod minkindustrien

Debatten om dyrevelfærd raser på blandt andet minkområdet. Nu kræver Dyrenes Beskyttelse, at minkindustrien bliver udfaset i Danmark.

Bedriftsbesøg om det gode håndværk

Der var et inspirerende bedriftsbesøg hos familien Hansen ved Lintrup forleden, hvor Syddansk Kvæg i samarbejde med SLF havde inviteret til en snak om gode vaner i stalden samt lav dødelighed og høj ydelse blandt gårdens dyr

Guld kan være en fornuftig investering

Det kan være fornuftigt at have guld med i investeringsporteføljen, vurderer en analytiker.

Diarré-udfordringer løst med vaccine

Det koster både bundlinje og arbejdsglæde, når fravænningsdiarréen florerer i klimastalden. Løsningsforslagene er mange og effekten forskellig fra besætning til besætning. Svinefagdyrlæge Jens Sørensen fra Danvet har dog erfaret, at vaccination mod E. coli både kan redde griseliv og forhindre økonomiske tab.

Tyskland: Afrikansk svinepest påvist langt fra det truede område

Der er fundet ASF i et vildsvin i Brandenburg langt fra det definerede truede område. Således er der nu påvist 37 ASF-tilfælde i Tyskland. En endelig bekræftelse afventes stadig.

Kødkvæg blev startskuddet for mælkeproducent

Forældrenes køb af to charolais-køer satte Pia Christensens kurs mod landbrugsskolen. I dag står hun for kostalden på den mælkeejendom, hun efter endt uddannelse overtog sammen med forældre og bror.

Covid-19 gør Fødevaredagen vigtigere end nogensinde

Årets prisvindere ved Fødevaredagen blev sent tirsdag belønnet for at tænke nyt og kreativt midt i en global krise. Prisoverrækkelsen fandt sted på Hindsgavl Slot ved Middelfart, hvor Corona-restriktionerne satte nye rammer for arrangementet.
Side 1 af 1933 (38646 artikler)Prev1234567193119321933Next