Ved behov for bluetongue-vaccination: Muligt at lade dyr på naturarealer komme på stald

Ved behov for vaccination mod bluetongue er det muligt at søge om dispensation fra kravet om fast græsningstryk ved pleje af græs- og naturarealer. Dermed kan man lade sine dyr blive hjemme i stalden frem mod den 31. august, oplyser Fødevarestyrelsen.

Muligheden for at vaccinere imod bluetongue i besætninger med får, geder eller kvæg betyder, at du også har mulighed for at søge om dispensation fra kravet om fast græsningstryk på arealer med tilsagn om tilskud til pleje af græs- og naturarealer.

Det oplyser Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

- Hvis du ønsker at lade dine dyr vaccinere imod bluetongue jævnfør Fødevarestyrelsens meddelelse den 16. august, så kan du søge om dispensation fra kravet om fast græsningstryk.

- Det er vigtigt, at du sender en ansøgning om dispensation på plejegræs.dk, før du tager dyrene hjem

Fødevarestyrelsen

- Med dispensation vil du kunne lade dyrene blive hjemme i stalden for resten af perioden frem mod den 31. august, skriver styrelsen på sin hjemmeside.

- Du kan søge om dispensation til at fjerne dyrene fra tilsagnsarealet. Det vil betyde, at dyrene ikke er på arealet i hele perioden fra 1. juni – 31. august, lyder det.

Får ikke betydning for tilskud

Dispensationen giver ifølge Fødevarestyrelsen landbrugeren lov til at bevare sit tilsagn for resten af perioden, og vil ikke få betydning for årets tilskud.

- Det er vigtigt, at du sender en ansøgning om dispensation på plejegræs.dk, før du tager dyrene hjem, men du behøver ikke at afvente svar fra Landbrugsstyrelsen, før du fjerner dyr fra markerne, understreger styrelsen.

Læs mere om Bluetongue

Bluetongue er konstateret i en række fåre- og kvægbesætninger i Danmark. Her kan du holde dig opdateret om dyresygdommen.

Læs mere her

Læs også