Kom til »Roens Dag«: Roer har stort potentiale som fremtidens kvægfoder
Siden 2021 har forskere fra AU Viborg i samarbejde med en række projektpartnere undersøgt nye metoder til igen at bruge roer til kvægfoder. Roen har stort potentiale, blandt andet på grund af plantens høje udbytte.

Tidligere var roen en populær foderafgrøde til køer i vinterhalvåret, men fordi den har været svær at håndtere ude på gården, har andre afgrøder som majs vundet terræn. Arkivfoto: Christian Carus
En række forskere fra Institut for Husdyrvidenskab ved AU Viborg siden 2021 undersøgt, om man ved hjælp af ensilering kan give roen et comeback som foder til malkekvæg.
- De foreløbige resultater er lovende, forklarer Mogens Larsen, der er seniorforsker med speciale i kvægernæring ved AU Viborg.
Resultaterne bliver præsenteret til Roens Dag den 23. oktober.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her