Kampen for det danske oksekød: Et klimamærke skal blåstemple klimaeffektive fødevarer
Et klimamærke skal give forbrugerne en reel og synlig mulighed for at vælge dansk oksekød med en lavere klimabelastning end udenlandsk.

- Vi kæmper for, at et kommende klimamærke for fødevarer skal fungere så forbrugerne får en reel information om det produkt, de står med i hånden, sagde sektordirektør Ida Storm, Landbrug & Fødevarer Kvæg, om noget af det, Landbrug & Fødevarer Kvæg arbejder med. Foto: Line Brusgaard
Klimaindsatsen hjemme i staldene vil skabe et marked for klimaeffektive fødevarer. Det fortalte Ida Storm, direktør for Landbrug & Fødevarer Kvæg, i sidste måned, da hun aflagde beretning ved Kvægkongressen i Herning.
- Heldigvis er klimaeffektive fødevarer begyndt at have en særlig værdi hos nogle kunder, nogle markeder, men når det gælder markedsføring og værdiskabelse af klimaindsatsen, så er data og troværdighed helt centralt, sagde Ida Storm.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her