Succesfuld cellokoncert

I dejligt vejr og skønne omgivelser var Haugaard Hereford ved Rødvig på Stevns for nylig vært for et nyt eksperiment i samarbejde med Scandinavian Cello School – nemlig opdræt af fritgående hereford-køer til lyden af klassisk musik.

Det blev en stor oplevelse. I hvert fald for de tobenede, men dyrene så – ifølge arrangørerne – også ud til at nyde de klassiske toner, der flød gennem luften. Der var blandt andet udpluk fra Antonìn Dvorak og Jacob Gade i den time, koncerten varede.

- Det er dejligt at opleve to forskellige kulturer finde sammen, og så opstår der sød musik. Samtidig støtter man Børns Venner Køge, hvilket er godt tænkt, fortæller Ole Elbæk, som er bestyrelsesformand i Østdansk Landboforening, der sammen med Stevns Landboforenings Fond ydede støtte til cellokoncerten.

- Arrangementet var ganske enkelt imponerende og sætter en fed streger under, at landbruget også er kulturbærende. Jeg tager hatten af for Louise og Mogens, der har stået for et velorganiseret tiltag. Og Scandinavian Cello School skal man unde sig selv at opleve, lyder det fra Ole Elbæk.

Læs også

Far bygger nyt for at fremtidssikre virksomheden til sønnike: Glade køer og glade medarbejdere giver en glad landmand
Små organismer med stor effekt: Levende gær i kvægfoder øger ydelsen
Gode råd til køernes fodring i varmen
Tre hjerter på Arlas økomælk
Grønrug skal afgræsses tæt
Dobbelt så meget græs