Økologisk mælkeproducent: - Sæsonkælvning og ko-kalv-samvær giver mere frihed

Han siger det lidt i sjov, det med friheden, den økologiske mælkeproducent og næstformand i Økologisk Landsforening, Sten Dissing. Han praktiserer sæsonkælvning og ko-kalv-samvær. I maj, juni og juli er der fuld fokus på kalve. De tre efterfølgende måneder skal der insemineres, og så kommer der et halvt år, hvor der »bare« skal fodres og malkes.

- Kalvene går enten med en nykælver eller en ammetante, siger Sten Dissing, og peger fra terrassen hen over grusvejen og ud på marken med sine bare tæer solidt plantet i træskoene og en kop te i hånden. Det er svært at få øje på noget, men et par ammetanter lister rundt i et læbælte med en flok kalve.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også