Første blondetyr solgt til racens hjemland

Der er skrevet danmarkshistorie inden for blondeavl. En himmerlandsk avler har nemlig solgt en egenproduceret tyr til et avlsselskab i Frankrig.

Som de første Blonde-avlere i Danmark og antageligt også uden for Frankrig er det lykkedes Sanne og Erik Poulsen fra Himmerland i Nordjylland at sælge en egenproduceret avlstyr til en stor fransk sædproducent, Genes Diffusion.

Baggrunden for salget er det målrettede avlsarbejde, der gennem mere end 10 år er foretaget i avlsselskabet Babs I/S, som Erik Poulsen er medstifter af.

Det er et avlsarbejde med det formål at producere verdens bedste pollede blondedyr – et dyr, der på alle parametre skal kunne klare sig med de franske hornede elitedyr.

Fransk blåstempling

Det er dette avlsmål, der nu er endeligt blåstemplet af franskmændene med købet af den dansktillagte tyr, GG Sebastian PP, fra Gydegaard Blonde d’Aquitaine i Arden i Himmerland.

Genes Diffusion er en af Frankrigs største sæddistributører, ejet af 30.0000 franske landmænd, som med otte tyrestationer har cirka 500 tyre i sit samlede avlsprogram.

Læs også