40 år med malkning og arbejdsmiljø

For Morten Dam Rasmussen startede karrieren allerede som barn på bedsteforældrenes gård. I dag kan han se tilbage på mange års forskning i malketeknikker og sundhed hos malkekvæg – et arbejde, der har haft stor betydning for udviklingen af moderne malketeknologi.

Dansk mælkeproduktion har gennemgået en rivende udvikling over det sidste halve århundrede. Fra 135.000 mælkeproducenter med hver gennemsnitligt 10 køer i 1965 til cirka 2.500 producenter med hver 225 køer i 2021 og en årlig produktion på over 5,6 milliarder kg. mælk, der efter forarbejdning sælges nationalt og internationalt som alt fra mælkeprodukter til en lang række andre mejeriprodukter såsom yoghurt, smør og ost.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også