Kig på din mælkeerstatning
Man bør tjekke sin mælkeerstatning for at sikre sig, at kalvene får det, de har brug for. Sådan lød rådet til kalvedag i Vendsyssel.

- Typisk, når det er skummetmælks-mælkeerstatninger, så vil proteinandelen bestå af 20 procent valleproteiner og 80 procent kasein, ligesom der er i komælk. Det koagulerer i løben og vil derfor tage længere tid at nedbryde, så det giver en højere fysiologisk mæthedsfornemmelse hos kalven i forhold til den vallebaserede, forklarede Amalie Helene Bonnerup, kvægrådgiver ved LandboNord. Fotos: Tenna Bang
Når man vælger en mælkeerstatning, er indholdet af næringsstoffer og især proteindelen vigtig. LandboNords kvægrådgiver, Amalie Helene Bonnerup, gjorde en gruppe kalvepassere og landmænd klogere på emnet, da LandboNord i tirsdags havde inviteret til kalvedag ved mælkeproducent Gert Jonstrup ved Vrå i Vendsyssel.
Jo højere proteinindhold, jo højere energi, jo bedre tilvækst.
LandboNord anbefaler en mælkeerstatning med minimum 22 procent råprotein og gerne 24 procent.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her