Robot-foderskubber har fået et facelift

DeLaval præsenterede i 2018 den nye robot foderskubber, OptiDuo™. Nu får DeLaval OptiDuo™ et facelift.

Den spiralformede dobbeltsnegl og det adaptive drivesystem gør, at al slags foder skånsomt flyttes frem og fordeles på foderbordet. Foto: DeLaval

DeLaval OptiDuo sørger for, at køer altid har adgang til frisk foder. Teknologien blander foderet, før det bliver flyttet på foderbordet. Den spiralformede dobbeltsnegl og det adaptive drivesystem gør, at al slags foder skånsomt flyttes frem og fordeles på foderbordet.

Siden lanceringen for fire år siden, gør mere end 1.500 OptiDuo’er landmænd og køer glade rundt om i Europa. Det skyldes, ifølge DeLaval, primært, at køer altid har adgang til frisk foder, køer besøger foderbordet endnu mere, der resulterer i flere meget positive ting:

- Foderindtag er væsentligt højere, hvilket fører til sundere køer og højere mælkeproduktion - op til 3 liter ekstra pr. ko pr. dag.

- Kotrafikken forbedres og på gårde med malkerobotter, har det vist, at der er flere besøg i robotten.

Tilfredse brugere

- Vi er stolte af OptiDuo, fordi vi har så mange tilfredse brugere. Hver gang OptiDuo kører en tur - op til 10 pr. dag – ser vi, at foderbordet hver gang er fyldt op med frisk foder, og køer der æder mere. Det er også, hvad vi hører fra vores brugere, siger Niels Nielsen, Solution Manager, der fortsætter:

- Vi giver nu OptiDuo et mere premium DeLaval look med et DeLaval-blåt cover, der er fremstillet af ABS, der også bruges i bilindustrien. Derudover samler den nye OptiDuo mere data til serviceteknikeren, og versionen med kraftfoderdispenser kan fyldes med kraftfoder, mens OptiDuo er i laderstationen. Den nye blå OptiDuo passer også bedre i DeLaval robotfamilien med VMS og gødningsrobotter; Robot collector eller robotskraber. Et meget stærkt team, der styrker hinanden, når de arbejder sammen på en gård.

- Dyrevelfærd, gårdens rentabilitet, arbejdseffektivitet og fødevaresikkerhed er udfordringer, som mælkeproducenter over hele verden står over for med stigende pres. Med DeLaval OptiDuo er det vores målsætning at hjælpe dem på enhver måde ved at genopfinde måden, vi fodrer køer, siger Jonas Hallmann, EVP Cluster Europe, Mellemøsten og Afrika.

Læs også