New Zealand vil beskatte kobøvser

Som en del af en plan for at tackle klimaforandringerne foreslog New Zealands regering tirsdag at beskatte de drivhusgasser, som husdyr producerer ved blandt andet at bøvse.

Den newzealandske regering har foreslået at beskatte de drivhusgasser, som husdyr producerer ved at bøvse og gennem urinen. Det skriver AP News.

Forslaget er ikke blevet taget godt imod hos landmændene, som frygter at deres gårde vil blive erstattet af træer.

Ifølge Federated Farmers-præsident Andrew Hoggard har de newzealandske landmænd forsøgt i mere end to år forsøgt at samarbejde med regeringen om en plan, der skulle reducere udledningen, uden at det ville reducere fødevareproduktionen.

- Vores plan var at holde landmændene i landbruget, siger Andrew Hoggard til AP News.

I stedet frygter han, at landmændene ville sælge deres gårde, hvis planen bliver vedtaget. Og at landbruget vil ende med at flytte til andre lande, der er mindre effektive indenfor fødevareproduktion.

I New Zealand har regeringen lovet at reducere udledningen af ​​drivhusgasser og gøre landet CO2-neutralt inden 2050. En del af planen omfatter, at metanudledningen fra husdyr skal reduceres med 10 procent inden 2030 og med op til 47 procent inden 2050.

Læs også