Markedet for okse- og kalvekød fortsætter i et stadigt godt tempo, hvor både eksport- og hjemmemarkeder melder om god aktivitet i afsætningen. På det danske hjemmemarked er der en god dialog med samtlige kæder, som begynder at kigge frem mod den forestående grillsæson og det sortiment, der følger med.

Således hæver Danish Crown kreaturnoteringen for alle kategorier med 25 øre. Det skriver Danish Crown i virksomhedens ugentlige markedsberetning, som grundet påsken er rykket fra fredag til onsdag.

- Vi har en god plan både for påskeugen og ugen efter, hvor der er en god balance i tingene. De første kæder er begyndt at kigge mod grillprodukterne, og det betyder, at interessen skifter fra udskæringer som bov, tykkam og spidsbryst til produkter som flanksteaks og andre ryg-varer, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

- Det skaber travlhed på vores fabrik i Sdr. Felding, men den er sat godt op til at tage imod efterspørgslen, så vi mangler blot, at varmen for alvor kommer, så danskerne begynder at finde grillen frem, tilføjer han.

God efterspørgsel i Sydeuropa

På markederne i Sydeuropa er der fortsat en god efterspørgsel fra Spanien, Italien og Portugal, mens Grækenland forventes at komme bedre med i de kommende uger, hvor helligdagene slipper sit greb i efterspørgslen.

- Sydeuropæerne kigger også mod forårets komme, som vil rykke i efterspørgslen på de markeder. De klassiske markeder i Spanien og Italien viser allerede en flot aktivitet, mens april bliver en interessant måned i Grækenland og Balkan-området. Her er niveauet lige nu præget af helligdage og den græske påske, som dæmper efterspørgslen, men vi forventer, at det vil bedre sig i den kommende periode, siger Henning Sønnichsen.

Påskens helligdage forventes som vanligt at give en mindre pulje udsatte dyr. Derfor vil Danish Crown Beef efter påske slagte på fuld kapacitet i både Aalborg og Holsted.

Kvæg