Ny verdensrekord: Dansk jerseymælk med 4,35 procent protein
Mange succeser blev fejret ved gårsdagens årsmøde på Fyn, hvor der deltog 200 jerseyfolk fra hele landet.

De 200 årsmødedeltagere var fredag eftermiddag på besøg på Gelstedgaard i Gelsted. Ved staldanlægget med de 400 jerseykøer kunne besøges ikke mindre end 50 firmastande. I forgrunden er værten Jakob Bonne Eriksen og formanden for det fynske aktivitetsudvalg, Jesper Bang. Fotos: Erik Hansen
Ingen andre jerseykøer i verden kan levere mælk med så højt et proteinindhold. Således nåede proteinprocenten op på 4,35 procent for samtlige danske jerseykøer ved ydelseskontrollen i maj 2023. Det er ny verdensrekord.
Og sammenholdt med fedtprocenten, som svinger omkring 6 procent, er indholdet af værdistoffer meget højt, og det seneste år steget med 12 kg fedt+protein.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her