Kontrolkampagne om korrekt aflivning
Fra oktober til december kører Fødevarestyrelsen en kontrolkampagne omkring korrekt aflivning af kvæg i malkekvægs- og slagtekalvebesætninger.

Frem til december kører Fødevarestyrelsen en kontrolkampagne omkring korrekt aflivning af kvæg i malkekvægs- og slagtekalvebesætninger. Arkivfoto: Christian Carus
Fødevarestyrelsen har igangsat en kontrolkampagne omkring korrekt aflivning af blandt andet kvæg. Det oplyser de på deres hjemmeside.
Formålet med kampagnen er at undersøge, om aflivning af dyr i danske besætninger foregår korrekt, og at dyrene efterfølgende opbevares korrekt indtil bortskaffelse.
I kampagnen kontrolleres det:
- Om besætningen har procedurer, der sikrer korrekt aflivning af grise og kvæg.
- Om den besætningsansvarlige har adgang til relevant og funktionsdygtigt aflivningsudstyr, såfremt den besætningsansvarlige ikke tilkalder dyrlæge, slagter, med videre, for at udføre aflivning.
- Om personer, der udfører aflivning, er instrueret dertil.
- Om aflivede dyr opbevares på en opbevaringsfacilitet, der sikrer dem mod ådselsædende dyr og under sådanne forhold, at opbevaringen ikke udgør risiko for spredning af smitstoffer.