bannerPos

Arla: Mælkeafregning efter klimatryk er på vej

Mælkeproduktionen skal være bedre for klimaet, og derfor skal afregningen for mælkeproducenterne også laves i forhold til klimaaftryk, mener Arla-formand Jan Toft Nørgaard.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
02-07-2019 08:49
I fremtiden kan mælkeproducenter se frem til at få afregnet deres mælk efter deres bedrifters klimaaftryk. Sådan lyder et udspil fra Arla.

Mælkepriserne har ligget stille hen over det seneste år, men det er ikke givet, at det bliver sådan i fremtiden. I hvert fald lægger Arla op til, at den enkelte bedrifts afregningspris også skal fastlægges efter klimaaftryk. Det skriver Ritzau ifølge dr.dk.

Ifølge Arla-formand Jan Toft Nørgaard kan den nye afregningsmodel være på plads i 2021.

- I dag afregner vi efter mælkens kvalitet. Men hvis vi i fremtiden vil have mindst muligt klimaaftryk, tror vi på, at vi skal i retning af også at afregne efter det klimaaftryk, den enkelte landmand sætter, siger Jan Toft Nørgaard og fortsætter:

- Og vi skal sikre, at det ikke kun er dem, der ligger bedst og er tættest på målet, der skal have den største motivation. Vi skal have en model, der sikrer, at alle honoreres for at rykke sig, siger Jan Toft Nørgaard.

Landbrugets videnscenter Seges skal efter planen hjælpe til med at kortlægge, hvilke muligheder den enkelte landmand vil have for at nedbringe udledningen af klimagasser.

Nye MF-traktorer

Massey Ferguson har netop lanceret tre nye traktorer i 4700 M-serien, der spænder fra 82 til 100 hk og leveres med Dyna-2-transmission med standard-Powershuttle.

Kvæg-program med inspiration fra fitness

Syddansk Kvæg har sammen med landbrugsrådgivere fra SLF og LRS skabt et træningsforløb, der ifølge dem øger indtjening og overblik i kvægstalden. Ideen til Cash Cow blev skabt efter et fitnesscenter-forløb.

Ny marketing-manager og ny distriktschef hos Case IH

Efter lidt omrokeringer hos Case IH er der nu styr på holdet, som har ansvar for Norden & Baltikum.

Goodvalleys indtjening tager syvmileskridt

Goodvalley, der driver svineproduktion på 34 farme i Polen, Ukraine og Rusland, fik et kæmpe løft i omsætning og indtjening i første kvartal.

- Der er mange ting, man skulle have gjort om set i bakspejlet

Den unge, ekspansive landmand Morten Svendsen er gået konkurs med sin blandede kvæg- og svinebedrift og 1.500 hektar delvist forpagtet planteavl. Et tørt 2018 og lave svinepriser var med til at gøre udslaget, fortæller han til Effektivt Landbrug.
Side 1 af 1851 (37001 artikler)Prev1234567184918501851Next