bannerPos

Besætningsgrupper bedømmes på gården i dyrskueløs sæson

Når besætningsgrupperne ikke kan komme på dyrskue, foregår holstein-bedømmelserne i år i på gårdene. Her et billede fra sidste års Landsskue, hvor Raunhøj Dairy vendte hjem med bedste besætningsgruppe.
30-04-2020 10:29

- Denne sommer afvikles Landsskuet og de lokale skuer som bekendt ikke. Det er der rigtig mange af os som synes er rigtig ærgerligt. Men fortvivl ikke. Nu har vi fundet løsningen på dine frustrationer, skriver Avlsforeningen Dansk Holstein.

Foreningen inviterer dermed alle til at deltage i en landsdækkende besætningskonkurrence, hvor Avlsforeningen stiller med en dommer og en repræsentant fra foreningen på de enkelte bedrifter – og ikke mindst lover flotte præmier.

- Du afgør, hvor og hvordan køerne skal præsenteres: opbundet i stalden eller de præsenteres på gårdspladsen, marken eller i haven. Du bestemmer. Alle kan deltage, husk derfor at angive din status for salmonella. Besætninger med status 2 vil blive besøgt sidst på dagen.

Hver deltager skal udvælge tre køer - enten tre Holstein eller tre Rød Holstein køer. Hver besætning kan kun deltage med én gruppe, dog må man lave en gruppe bestående af Holstein og/eller røde Holstein køer, så længe man ikke mikser mellem de to racer.

Besætningsgrupperne skal seneste være tilmeldt til Avlsforeningen Dansk Holstein 25. maj. Det koster 400 kroner at tilmelde en gruppe.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next