bannerPos

Effektivitet og pyrolyse baner vejen for klima-rigtig mælk

Robert Pedersen, BK Nord, vurderer, at effektivisering kan bringe mælkeproducenterne på omgangshøjde med Arlas klimamål for 2030, mens der skal andre midler til at sikre den klimaneutrale mælk i 2050. Foto: Christian Carus

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
06-02-2020 14:05
Justeringer på effektivitetsknapperne kan klare målet om at reducere mælkens klimaaftryk med 30 procent inden 2030, vurderer Robert Pedersen, BK Nord. Klimaneutral mælk i 2050 kræver til gengæld gevinster udefra. Eksempelvis biokul.

- Jeg tror ikke, det store fokus på klimaet bliver skidt for landbruget, for vi har mange af nøglerne til at løse udfordringerne, lød det fra Robert Pedersen, BK Nord, da han sammen med Niels Martin Nielsen, KvægXperten, holdt oplæg om klimaoptimering i mælkeproduktionen på Agri Nord Kongres.

Her vurderede Robert Pedersen Arlas ambitioner om 30 procents reduktion af mælken klimaaftryk inden 2030 således:

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Mild vinter har gavnet europæisk hvede

Vi står overfor en lavere hvedeproduktion i Europa efter voldsomt nedbør hen over efterår gjorde det vanskeligt for europæiske landmænd at så hvede. Til gengæld har vi frem til nu haft en mild vinter, hvilket trods alt har gavnet den hvede der er blevet sået.

Det er ikke landmandens opgave at bevise sin egen uskyld

»Blokerende fejl« i landbrugets EU-ansøgning er med til at vende bevisbyrden om, og det er klart ulovligt – skriver Bæredygtigt Landbrugs chefjurist.

Amerikanske kødpriser rykker op

Nu ser det ud til at de amerikanske kødpriser langt om længe kan følge trop med de prisstigninger vi har oplevet her i Europa siden starten af 2018. Kina har således nu officielt tilladt import af blandt andet fjerkræ fra USA.

Interview skal være med til at sikre et vellykket generationsskifte

Når generationsskiftet sker inden for familien, stilles der ekstra store krav til processen. Østdansk Landboforening & Sagro har udviklet en ny model til at interviewe deltagerne i generationsskiftet for at sikre et succesfuldt skifte, fremgår det af ostdansk.dk.

Omdan din virksomhed til et selskab og udskyd skatten

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S, vurderer rådgivningsselskab. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit. 

Smågrisepriserne buldrer videre opad

Den tyske Nord-West-notering steg mandag med 1,5 euro. Yderlige stigninger i vente i næste uge.

Digitale løsninger gør din hverdag lettere og giver bonus på bundlinjen

Vejen til bedre overblik, mere tid og en bonus på bundlinjen ligger lige foran dig.
Side 1 af 1772 (35439 artikler)Prev1234567177017711772Next