bannerPos

Effektivitet og pyrolyse baner vejen for klima-rigtig mælk

Robert Pedersen, BK Nord, vurderer, at effektivisering kan bringe mælkeproducenterne på omgangshøjde med Arlas klimamål for 2030, mens der skal andre midler til at sikre den klimaneutrale mælk i 2050. Foto: Christian Carus

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
06-02-2020 14:05
Justeringer på effektivitetsknapperne kan klare målet om at reducere mælkens klimaaftryk med 30 procent inden 2030, vurderer Robert Pedersen, BK Nord. Klimaneutral mælk i 2050 kræver til gengæld gevinster udefra. Eksempelvis biokul.

- Jeg tror ikke, det store fokus på klimaet bliver skidt for landbruget, for vi har mange af nøglerne til at løse udfordringerne, lød det fra Robert Pedersen, BK Nord, da han sammen med Niels Martin Nielsen, KvægXperten, holdt oplæg om klimaoptimering i mælkeproduktionen på Agri Nord Kongres.

Her vurderede Robert Pedersen Arlas ambitioner om 30 procents reduktion af mælken klimaaftryk inden 2030 således:

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Landbrugsstyrelsen forlænger ansøgningsrunden

Landbrugsstyrelsen forlænger årets ansøgningsrunden indtil den 1. maj. Det sker som følge af COVID-19, oplyser styrelsen.

Danske jordbrugeres konkurrenceevne forbedret i 2019

Sammenlignet med Tyskland, Holland, Storbritannien og Polen havde Danmark den største stigning i bytteforholdet i 2019, viser tal fra Danmarks Statistik.

Én dårlig diegivningsperiode behøver ikke at blive til flere

Nogle farestaldspassere har den opfattelse, at en so der ligger lavt i antal egen-fravænnende grise ved det seneste kuld, ikke kan komme op i et højere niveau igen for de næste kuld. Men det er langt fra tilfældet. Det forklarer SvineRådgivningen nærmere om i deres seneste nyhedsbrev.

Prioriter kartoflerne

Kartoflers vækst- og udbyttepotentiale øges ved, at de lægges tidligt. Planterådgiver anbefaler derfor, at det netop i denne uge prioriteres at vurdere, hvornår arealerne er tjenlige til at færdes på, så kartoflerne kan komme i jorden.

Regeringen vil hjælpe større slagterier med øget fleksibilitet

Større slagterier kan i de kommende måneder få brug for at producere på skæve tidspunkter med kort varsel. Derfor giver Miljøminister Lea Wermelin nu Miljøstyrelsen mulighed for at hastebehandle ansøgninger.

Den laveste oliepris i 17 år

Der er endnu ikke udsigt til, at Rusland og Saudi Arabien vil stoppe deres oliekrig. Der er heller ikke udsigt til, at efterspørgslen efter olie vil komme tilbage til normalen lige foreløbigt. Fly står på jorden, biler kører ikke og fabrikker er lukket ned. Derfor er der heller ikke tegn til, at olieprisen skal komme op lige foreløbigt. Samtidig kan olieprisen dog heller ikke falde meget mere.

Grundvandsforening rækker hånden ud mod L&F

Hos Foreningen For Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse er håbet, at Landbrug & Fødevarer nu, efter at Axelborg har opgivet sin BNBO-sag mod Egedal Kommune, i stedet vil kaste sig ind i en fælles kamp mod statens indsatsplaner.
Side 1 af 1808 (36151 artikler)Prev1234567180618071808Next