bannerPos

Effektivitet og pyrolyse baner vejen for klima-rigtig mælk

Robert Pedersen, BK Nord, vurderer, at effektivisering kan bringe mælkeproducenterne på omgangshøjde med Arlas klimamål for 2030, mens der skal andre midler til at sikre den klimaneutrale mælk i 2050. Foto: Christian Carus

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
06-02-2020 14:05
Justeringer på effektivitetsknapperne kan klare målet om at reducere mælkens klimaaftryk med 30 procent inden 2030, vurderer Robert Pedersen, BK Nord. Klimaneutral mælk i 2050 kræver til gengæld gevinster udefra. Eksempelvis biokul.

- Jeg tror ikke, det store fokus på klimaet bliver skidt for landbruget, for vi har mange af nøglerne til at løse udfordringerne, lød det fra Robert Pedersen, BK Nord, da han sammen med Niels Martin Nielsen, KvægXperten, holdt oplæg om klimaoptimering i mælkeproduktionen på Agri Nord Kongres.

Her vurderede Robert Pedersen Arlas ambitioner om 30 procents reduktion af mælken klimaaftryk inden 2030 således:

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Stabile tendenser på svinemarkeder

Efter den uro, som fundet af afrikansk svinepest i Tyskland for et par uger siden skabte, ser det europæiske svinemarked ud til at have fundet fodfæste igen.

Klovkursus på levende ben

BoviCura tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere, hvor der arbejdes med døde ben, og et for øvede, hvor man arbejder med levende ben.

Stære giver landmand store problemer

Det er svært at holde stære ude af kvægstalden. Det har landmand Michael Bossen Linnet fra Højer måttet konstatere.

Ekspanderer på biogasmarkedet: DBC Invest køber 'større' ejerandel i Outrup Biogas

DBC Invest foretager en tocifret millioninvestering i Outrup Biogas, hvilket dermed bliver selskabets fjerde investering i danske biogasanlæg.

Økologer går i samarbejde med vegetarer om nyt videnscenter

Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening etablerer pr. 1. oktober 2020 et nyt videnscenter: Plantebaseret Videnscenter. Det skal sætte turbo under den grønne omstilling på middagsbordet, lyder det.
Side 1 af 1932 (38626 artikler)Prev1234567193019311932Next