En dag i køernes tegn

Fynsk Kvægs årsmøde afvikles torsdag den 12. december med mange spændende programpunkter.

Traditionen tro samles de fynske kvægfolk i midten af december til årsmøde. Og lige som i fjor bliver det med et udvidet program, idet det tidligere regionale møde med deltagelse af ledelsen i Landbrug & Fødevarer Kvæg nu er slået sammen med Fynsk Kvægs årsmøde.

Årsmødet finder sted torsdag den 12. december fra klokken 9.00 til 13.30 på Centrovice i Vissenbjerg.

Mødet indledes med årsberetning af den nye formand i Fynsk Kvæg, Peter Høj, Ny Stenderup. Derefter vil repræsentanter fra RYK orientere om ydelsesresultaterne på landsplan og specifikt for det fynske område. Desuden vil nye data og værktøjer i DMS blive præsenteret.

Næste programpunkt står KvægrådgivningDanmarks konsulenter for. Her vil der blive stillet skarpt på en række kvægfaglige emner, blandt andet om fodring og klima, staldcoaching og muligheder og faldgruber ved digital foderstyring.

Fokus på fremtidens kvægbrug

Som nævnt er mødet også det lokale møde for Landbrug & Fødevarer Kvæg. Her vil der blandt andet blive givet svar på, hvordan der sikres stærk kvægsektor i Danmark fremover – i morgen, til næste år og om 10 år.

På mødet vil L&F Kvægs formand Christian Lund og sektordirektør Ida Storm fortælle om, hvilke udfordringer og muligheder Landbrug & Fødevarer Kvæg ser for sektoren. Om hvordan sektorbestyrelsen og Seges arbejder for at finde de løsninger, der skal sikre en økonomisk bæredygtig, klima- og miljøvenlig, samt samfundsmæssigt uundværlig kvægproduktion mange år frem.

Mødet starter med kaffe og inden det slutter med frokost klokken 13.00, vil der traditionen tro blive uddelt H.B. Kochs Mindelegat.

Det er som sædvanligt gratis at deltage, men der kræves tilmelding senest mandag den 9. december på www.centrovice.dk eller pr. telefon 70 15 99 00.

Læs også