Fleksibel BRSV-vaccine godkendt

Det Europæiske Lægemiddelagentur har godkendt den eneste BRSV-vaccine, der både kan gives ved forstøvning og injektion.

Rettelse: I artiklen står der nu, at Nasym benyttes intramuskulært til ældre kalve fra 10 ugers alderen med basisvaccination med 2 doser med fire ugers mellemrum, og ikke 10 doser, som der stod i en tidligere version af artiklen.

Medicinal-producenten Hipra har netop lanceret Nasym – den eneste vaccine mod BRSV (bovint respiratorisk syncytialvirus) til kvæg, der kan anvendes både intranasalt via forstøver og intramuskulært via injektion.

Markedsføringen af vaccinen blev for nylig godkendt af Det Europæiske Lægemiddelagentur.

Hipra beskriver sit nye middel som en levende BRSV-vaccine, der har virkning mod de kliniske luftvejssymptomer og nedsætter virusudskillelse.

Den intranasale og intramuskulære brug kan kombineres, så man starter intranasalt hos de helt unge kalve allerede, fra de er ni dage gamle, hvorefter man booster vaccinen efter to måneder med en injektion.

- Denne kombinerede protokol giver en samlet varighed af immuniteten på 8 måneder, lyder det fra producenten.

Perspektiver

Derudover kan Nasym benyttes intramuskulært til ældre kalve fra 10 ugers alderen med basisvaccination med 2 doser med fire ugers mellemrum.

- Ved at vaccinere med Nasym kan du reducere kliniske luftvejssymptomer og virusudskillelsen forbundet med BRSV-infektion, som er en af de vigtigste årsager til luftvejssymptomer, skriver Hipra.

cc

Læs også