bannerPos

Fleksibel BRSV-vaccine godkendt

Nasym giver mulighed for både intranasalt og intramuskulært brug for endnu mere effektiv forebyggelse af BRSV-virus hos kalve. Arkivfoto
16-10-2019 08:00

Det Europæiske Lægemiddelagentur har godkendt den eneste BRSV-vaccine, der både kan gives ved forstøvning og injektion.

Rettelse: I artiklen står der nu, at Nasym benyttes intramuskulært til ældre kalve fra 10 ugers alderen med basisvaccination med 2 doser med fire ugers mellemrum, og ikke 10 doser, som der stod i en tidligere version af artiklen.

Medicinal-producenten Hipra har netop lanceret Nasym – den eneste vaccine mod BRSV (bovint respiratorisk syncytialvirus) til kvæg, der kan anvendes både intranasalt via forstøver og intramuskulært via injektion.

Markedsføringen af vaccinen blev for nylig godkendt af Det Europæiske Lægemiddelagentur.

Hipra beskriver sit nye middel som en levende BRSV-vaccine, der har virkning mod de kliniske luftvejssymptomer og nedsætter virusudskillelse.

Den intranasale og intramuskulære brug kan kombineres, så man starter intranasalt hos de helt unge kalve allerede, fra de er ni dage gamle, hvorefter man booster vaccinen efter to måneder med en injektion.

- Denne kombinerede protokol giver en samlet varighed af immuniteten på 8 måneder, lyder det fra producenten.

Perspektiver

Derudover kan Nasym benyttes intramuskulært til ældre kalve fra 10 ugers alderen med basisvaccination med 2 doser med fire ugers mellemrum.

- Ved at vaccinere med Nasym kan du reducere kliniske luftvejssymptomer og virusudskillelsen forbundet med BRSV-infektion, som er en af de vigtigste årsager til luftvejssymptomer, skriver Hipra.

cc

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.

Sortsblandinger som værktøj til risikospredning

Sortsblandinger i hvede er et vigtigt element i planteavlen for Peter Munk Lauritsen ved Ulstrup.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.
Side 1 af 1852 (37037 artikler)Prev1234567185018511852Next