Foderdata giver mange muligheder

I første omgang kan de hjælpe til mere præcis foderblanding. Og vejesystemer på fuldfoderblanderen, som automatisk sender data til DMS, åbner desuden nye døre. Det gælder bare om at få øje på dem, mener både landmand og kvægrådgiver.

- Vi har prøvet enkelte gange, hvor hele besætningen pludselig skider tyndt – det har typisk været efter en weekend. Den slags udfald har vi slet ikke oplevet efter, at vi har fået det nye system op at køre, fortæller Gunnar Schmidt. Der ligger en stor opgave – ikke mindst for rådgiverne – i at stille skarpt på, hvad de store datamængder fra vejesystemerne kan bruges til, mener kvægrådgiver fra D&K Gruppen, Katrine Bjørn. Med en tablet eller en telefon er der hele tiden adgang til foderdata. Det giver ro, mener Gunnar Schmidt. Nu har Gunnar Schmidt altid styr på, hvor præcis manden med læsseren har været.

Da Gunnar Schmidt, Farsø, i marts måned fik installeret Cowconnect-systemet på sin ene fuldfodervogn og siden på den anden i juni, var det først og fremmest for at sikre en mere præcis blanding af foderet.

- Da vi gennemgik regnskabet for 2018, kunne vi se, at vi havde brugt for meget på indkøbt foder. Det skyldtes blandt andet, at vi havde været for upræcise, når vi blandede. Det har Cowconnect været med til at ret

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også