bannerPos

Fremtidens køer er sikret

Hos Viking kører alt næsten som det plejer, fortæller Lisbet Holm, rådgivningschef i virksomheden. Arkivfoto

AF: TENNA BANG

REDAKTØR, LANDBRUGNORD
18-03-2020 13:55
Hos kvægavlsselskabet Viking kører inseminørerne som de plejer, dog med de corona-forholdsregler, der kendes fra det øvrige samfund. Produktionen kører uden problemer, der tappes stadig sæd, og lagrene er fyldt op.

Hos kvægavlsselskabet Viking er det meste, som det plejer, for ud over de corona-regler, alle andre også lever under, er alt som det plejer.

- Vores inseminører kører uændret, men tager naturligvis deres forholdsregler for at undgå smittespredning, fortæller Lisbet Holm, som er rådgivningschef i virksomheden.

Produktionen i Assentoft og tapning af sæd kører også fortsat som hidtil.

- Der er heller ikke nogen problemer med at importerer på nuværende tidspunkt, og vi har faktisk lige fået fyldt alle vores lagre op. Så skulle det blive en udfordring at importerer, løber vi ikke tør lige foreløbig, siger Lisbet Holm og understreger at alle funktioner i virksomheden er bemandede, og at man derfor stadig kan komme i kontakt med VikShop, SenseHub eller support.

 Rådgivningsbesøg

Alle møder, også landmandsmøderne, er for en tid aflyst, og kvægavlsrådgiverne arbejder i disse uger hjemmefra. De klarer så mange rådgivningsbesøg som muligt over telefonen.

- Men har en landmand brug for hjælp, tager vi selvfølgelig ud og besøger ham, men tager naturligvis vores forholdsregler. Vi sætter os selvfølgelig ikke ind på et lille lavloftet kontor, men går ud i stalden, hvor der er højt til loftet, og hvor vi kan holde god afstand, forklarer Lisbet Holm.

Hun påpeger, at ingen rådgiver i denne tid bare kommer forbi, men laver en gensidig aftale med landmanden forinden, så man ikke risikerer at komme ud til en, der er syg, for derefter at bringe smitten med sig.

teba@effektivtlandbrug.dk

telefon 61 55 15 87

 

Mykotoksiner i ensilagen kan forårsage dødsfald

Konsulent fra analysefirmaet Alltech anbefaler analyse af græsensilagen for at undgår mykotoksiner i køernes foder.

Glæder sig over stærk dokumentation for potentialet i biogas

Formanden for Biogasbranchen hilser rapporter om potentialet for biogas i Danmark yderst velkomment.

Hveden er godt i gang

KWS og BASF har etableret en demonstrationsmark, hvor strategier for vækstregulering og svampesprøjtning vurderes på tværs af seks forskellige sorter.

Regnvåd februar sænker foderudbyttet

Grundet den store vandmængde i februar er der meget vinterhvede, der er ødelagt. Den kommende omsåning med vårbyg betyder større omkostninger og lavere foderudbytte.

De første køer kommer nu på græs

Selvom kalenderen først lige er rykket frem til april, er de første besætninger så småt ved at gøre klar til at lukke køerne på græs. Vinteren har været mild, hvilket mange stedet har givet et stort græslag. Udfordringen bliver nu at få græsset i bund, så snart markerne kan bære.

Fejlklassificering af vandløb er roden til meget ondt

I det følgende opridses roderiet, set fra læserbrevsskribentens side, omkring kriterierne for at klassificere et vandløb som »kunstigt« eller »stærkt modificeret«, hvilket er forudsætningen for en vedligeholdelse, der sikrer imod oversvømmelser.

Udtagningsmoms – vær opmærksom på nye regler

Hvis man opfører bygninger til brug i sin momspligtige virksomhed, kan man trække moms fra på opførelsesudgifterne. Hvis man senere bruger bygningen til andre formål – for eksempel momsfri udlejning – skal den fratrukne moms betales tilbage lidt efter lidt. Denne regel og flere andre indenfor den såkaldte udtagningsmoms ændres – og det er vigtigt at være opmærksom for ikke at ende med en stor momsregning.

Selen bør indgå i gødningsplanlægningen af græs

Sundheden i besætningen kan øges, og der kan spares på indkøbte mineraler, hvis græsset gødes optimalt med selen.

Tid til etablering af fodergræs

Såningen af vårsæd er så småt kommet i gang, og dermed er det også tid for etablering af nyt fodergræs. En yderst vigtig disciplin, da der er tale om etablering af en afgrøde, der skal høstes på i måske 3-5 år.

Eksportørers advokat: Det bliver dyrt for Fødevarestyrelsen

Intern email til eksportkontrol-dyrlægerne viser, hvor stort et problem, at Fødevarestyrelsen har, mener advokat for eksportørerne, Hans Sønderby.
Side 1 af 1812 (36228 artikler)Prev1234567181018111812Next